Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Djokovič vynechá Toronto, sústredí sa na Grafovej míľnik

Srbský tenista Novak Djokovič reaguje v zápase proti Kanaďanovi Denisovi Shapovalovovi v semifinále dvojhry na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 9. júla 2021. Foto: TASR/AP

"Nole" štartuje na olympijskom turnaji v Tokiu po tom, ako nedávno triumfoval vo Wimbledone a pred mesiacom aj na Roland Garros.

Toronto 24. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič vynechá augustový turnaj ATP v Toronte. Svetový hráč číslo jeden sa organizátorom ospravedlnil a tí jeho krok prijali s pochopením, informuje AFP.

"Nole" štartuje na olympijskom turnaji v Tokiu po tom, ako nedávno triumfoval vo Wimbledone a pred mesiacom aj na Roland Garros. Netají sa tým, že by rád získal kalendárny grandslam, keďže vo februári vyhral aj na Australina Open, prvom turnaji veľkej štvorky. Ten záverečný je na prelome augusta a septembra v New Yorku.

Ak by Djokovič dobyl aj US Open a predtým zlato na OH, stal by sa od roku 1988 prvým tenistom s totálnym kalendárnym triumfom na grandslamových turnajoch plus olympijským titulom. Vtedy sa takýto husársky kúsok podaril Steffi Grafovej. Legendárna nemecká tenistka vyhrala v Soule na OH singel, medzi mužmi "federálny" Slovák Miloš Mečíř, súčasník Djokovičovho triumfálneho trénera Mariána Vajdu.