Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Djokovič vzdal poctu Šarapovovej: Mala myseľ šampiónky

Ruská tenistka Maria Šarapovová, archívna snímka. Foto: TASR

Rešpekt voči Ruske prejavila aj legenda amerického tenisu a kapitánka fedcupového družstva Billie Jean Kingová.

Paríž 26. februára (TASR) - Aktuálne najlepší tenista Novak Djokovič vzdal poctu Marii Šarapovovej, ktorá v stredu oznámila koniec kariéry. Medzi superlatívmi, ktoré smeroval na jej adresu aj od ďalších osobností, boli výrazy ako "legenda", či "žena s mysľou šampiónky".

"Jej vplyv na tenis a nielen ženský, bol obrovský a stále je," povedal Djokovič v Dubaji, kde v stredu postúpil do štvrťfinále tamojšieho turnaja. "Je to veľmi múdre dievča, poznám ju veľmi dlho. Mala myseľ šampiónky. Nikdy sa nevzdávala, čo ukázala najmä v uplynulých piatich rokoch. Môže byť hrdá na to, čo dosiahla," dodal srbský tenista podľa AFP.

Rešpekt voči Ruske prejavila aj legenda amerického tenisu a kapitánka fedcupového družstva Billie Jean Kingová. "Odkedy získala v 17-tich rokoch vo Wimbledone svoj prvý grandslamový titul, bola z nej veľká šampiónka. Navyše, jej schopnosti pohybovať sa v biznise sú takmer rovnako obdivuhodné ako jej tenisové úspechy. Maria, to najlepšie ťa iba čaká," zverejnila na sociálnej sieti.

Poklonu zložila Šarapovovej aj jej premožiteľka vo finále Wimbledonu 2011 Češka Petra Kvítová. "Bolo pre mňa radosťou zdieľať s tebou kurt. Vždy, keď sme spolu hrali, boli to skvelé bitky. Mám veľký rešpekt voči tvojej tvrdej práci a tomu, ako si vždy za všetko bojovala. Už teraz si dosiahla veľa vo svojom živote a viem, že toto je ešte iba začiatok," smerovala slová obdivu smerom k Ruske česká tenistka.

Aktuálna šestka mužského tenisu Stefanos Tsitsipas pripomenul aj ďalší aspekt Šarapovovej kariéry. "Myslím si, že mnoho ľudí na ňu žiarlilo. Mala skvelú kariéru s množstvom veľkých víťazstiev. Nášmu športu dala veľa. Iba Serena Williamsová mala lepšiu kariéru," povedal v Dubaji Grék.

S Ruskou sa rozlúčil aj výkonný riaditeľ WTA Steve Simon: "Bude chýbať miliónom fanúšikom po celom svete, hoci viem, že toto je pre Mariu iba vzrušujúci nový začiatok. Môže sa sústrediť na charitatívne aktivity a iné veci."