Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Djokoviča zaradili do programu prvého dňa turnaja, v hre sú i Slovenky

Srbský tenista Novak Djokovič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V prípade úspešného odvolania sa voči odobratiu víza nastúpi Djokovič v pondelok na druhý duel "night session" v aréne Roda Lavera (po 9.00 SEČ) proti krajanovi Miomirovi Kecmanovičovi.

Melbourne 16. januára (TASR) - Organizátori zaradili srbského tenistu Novaka Djokoviča do programu prvého dňa grandslamového Australian Open, hoci obhajca titulu stále čelí možnej deportácii z krajiny. Verdikt federálneho súdu v jeho kauze sa očakával v nedeľu vo večerných hodinách miestneho času.

V prípade úspešného odvolania sa voči odobratiu víza nastúpi Djokovič v pondelok na druhý duel "night session" v aréne Roda Lavera (po 9.00 SEČ) proti krajanovi Miomirovi Kecmanovičovi. Líder svetového rebríčka sa odvolal proti rozhodnutiu austrálskeho ministra pre imigráciu, ktorý mu v piatok opätovne odobral vízum. Djokovič má v Melbourne obhajovať titul z uplynulých troch ročníkov, Australian Open vyhral celkovo deväťkrát.

V pondelok zasiahnu do hry aj dve slovenské tenistky. Úspešná kvalifikantka Viktória Kužmová sa predstaví v treťom zápase na dvorci číslo 7 (cca 4.30 SEČ) proti Číňanke Si-jü Wang. Duel Anny Karolíny Schmiedlovej proti 26. nasadenej Jelene Ostapenkovej z Lotyšska je naplánovaný v približne rovnakom čase ako treti v poradí na dvorci č. 17.