Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Djokovičov štart na AO závisí od federálnej vlády, tvrdí Tiley

Na archívnej snímke srbský tenista Novaj Djokovič. Foto: TASR/AP

Srb viackrát zdôraznil, že sa nenechá zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, aj keď mu to bráni hrať na mnohých veľkých turnajoch.

Melbourne 12. októbra (TASR) - Riaditeľ grandslamového turnaja Australian Open potvrdil, že srbský tenista Novak Djokovič chce v roku 2023 štartovať v Melbourne. Podľa Craiga Tileyho však účasť bývalej svetovej jednotky závisí od austrálskej federálnej vlády.

TASR pripomína, že v januári Srb nemohol obhajovať titul z roku 2021. Neuspel totiž na federálnom súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré nariadil vtedajší austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke. Djokoviča následne deportovali z krajiny a udelili mu trojročný zákaz vstupu.

Djokovič viackrát zdôraznil, že sa nenechá zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, aj keď mu to bráni hrať na mnohých veľkých turnajoch. "Hovoril som s Novakom počas Laver Cupu v Londýne. Veľmi by chcel v januári štartovať na Australian Open, no všetko bude závisieť od dohody Novaka s novou austrálskou federálnou vládou. My sa potom zariadime podľa jej inštrukcií," citovala agentúra AFP slová Tileyho, ktoré odzneli v rozhovore pre austrálske periodikum The Age.

Tiley ďalej uviedol, že napriek vojenskému konfliktu na Ukrajine sa na Australian Open predstavia aj hráči z Ruska i Bieloruska. "Tenisti z týchto krajín však budú v Melbourne hrať pod neutrálnou vlajkou ako nezávislí hráči. V prípade, že niekto z nich získa titul, nezaznie ruská či bieloruská hymna," dodal riaditeľ turnaja, ktorý počíta s rekordnou účasťou 900.000 divákov.