Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

DK SFZ začala disciplinárne konanie voči Škrtelovi a Kmotríkovi ml.

Na snímke Martin Škrtel sa lúči s kariérou a fanúšikmi počas zápasu záverečného 10. kola skupiny o titul Fortuna ligy FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda v Trnave v sobotu 21. mája 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Dôvodom sú nevhodné verbálne prejavy obsahujúce vulgarizmus voči súperovi zverejnené na sociálnych sieťach v spojení s porušením Etického kódexu SFZ.

Bratislava 27. mája (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) začala na základe zverejnených audiovizuálnych záznamov a vlastných zistení disciplinárne konanie voči Martinovi Škrtelovi. Dôvodom sú nevhodné verbálne prejavy obsahujúce vulgarizmus voči súperovi zverejnené na sociálnych sieťach v spojení s porušením Etického kódexu SFZ. Dlhoročný slovenský reprezentant ich adresoval Slovanu Bratislava po rozlúčke s profesionálnou kariérou v drese trnavského Spartaka.

DK SFZ takisto na základe audiovizuálnych záznamov zverejnených prostredníctvom masovokomunikačných prostriedkov a vlastných zistení začala disciplinárne konanie voči generálnemu riaditeľovi ŠK Slovan Bratislava Ivanovi Kmotríkovi ml. za nevhodné gestá obsahujúce vulgarizmus voči súperovi na hracej ploche po stretnutí v spojení s porušením Etického kódexu SFZ. Za nevhodné verbálne prejavy obsahujúce vulgarizmus voči súperom čelí disciplinárnemu konaniu aj fortunaligový klub MFK Ružomberok. DK zároveň žiada menovaných o stanovisko k veci do 31. mája 2022.

FC Spartak Trnava dostal od DK SFZ pokutu 1000 eur za hrubé nešportové správanie divákov (vulgárne pokriky na adresu súpera a použitie pyrotechniky) a nedostatočnú ÚS (umožnenie vnesenia pyrotechniky) počas stretnutia 10. kola Fortuna ligy - nadstavbová časť o titul s FK DAC 1904 Dunajská Streda. Rovnakú pokutu musia zaplatiť aj ŠK Slovan Bratislava a FK DAC 1904 Dunajská Streda. Dôvodom je HNS divákov (použitie pyrotechniky) a nedostatočná ÚS (umožnenie vnesenia pyrotechniky) počas stretnutia 10. kola Fortuna ligy - nadstavbová časť o titul ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina, resp. počas semifinále kvalifikácie o UEFA Európsku konferenčnú ligu FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Disciplinárna komisia zároveň začala voči FK Senica konanie pre porušenie finančnej disciplíny a ukladá klubu ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze transferov do klubu. Informácie pochádzajú z úradnej správy DK SFZ č. 45.