Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Do finále C1 idú Mirgorodský a Beňuš, Slafkovský nepostúpil

Na snímke slovenský reprezentant Marko Mirgorodský. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V desaťčlennom finále bude naopak chýbať tretí slovenský zástupca Alexander Slafkovský, ktorý ťukol na poslednej bránke a po dvojsekundovom treste obsadil nepostupové 13. miesto (+4,25).

Liptovský Mikuláš 29. mája (TASR) - Dvaja slovenskí vodní slalomári postúpili v nedeľu do finále C1 na majstrovstvách Európy v Liptovskom Mikuláši. Marko Mirgorodský skončil v semifinále na druhom mieste, keď lepší čas dosiahol iba Francúz Danis Gargaud Chanut. Obaja predviedli bezchybnú jazdu, Mirgorodský zaostal o 83 stotín sekundy.

Do finále postúpil zo štvrtej pozície aj Matej Beňuš (+1,80), ktorý sa tiež vyhol chybám. Obaja slovenskí reprezentanti tak majú o 12.42 h šancu zhodne zabojovať o prvú individuálnu medailu z ME. "Nesledoval som, ako išli ostatní a snažil som sa sústrediť na seba. Verím, že som sa trochu rozhýbal a tá finálová jazda bude ešte lepšia," povedal Mirgorodský v mixzóne po semifinále.

V najlepšej desiatke bude naopak chýbať tretí slovenský zástupca Alexander Slafkovský, ktorý ťukol na záverečnej bránke a po dvojsekundovom treste obsadil nepostupové 13. miesto (+4,25). Od prieniku do boja o medaily ho delilo 38 stotín sekundy. Slafkovský tak nerozšíri svoju medailovú zbierku na ME, v ktorej má už päť titulov. Chyba ho mrzí o to viac, že je to preňho pravdepodobne záverečný medzinárodný šampionát na domácej vode.

"Ťažko sa hľadajú pozitívne slová, keď som sa o postup pripravil sám na záverečnej bráne. Narazil som už v podstate za bránou, keď bolo treba zabrať. Drobné chybičky boli aj predtým, ale tie spôsobila opatrná jazda, pretože trať bola celkom zradná," opísal Slafkovský úsek, ktorý ho stál postup. Bez dvoch trestných sekúnd by figuroval na piatom mieste. "Najťažšie je, že poznám polovicu tribúny. Ľudia sa prišli na mňa pozrieť a ja tam nebudem. Obral som sa o šancu ukázať, čo tu viem a určite som sa nechcel takto lúčiť na zrejme posledných domácich majstrovstvách," dodal 39-ročný kanoista.



ME vo vodnom slalome - Liptovský Mikuláš:



C1 - semifinále:

1. Denis Gargaud Chanut (Fr.) 101,23 s (0)
2. Marko MIRGORODSKÝ (SR) +0,83 (0)
3. Franz Anton (Nem.) +1,75 (2)
4. Matej BEŇUŠ +1,80 (0)
...13. Alexander SLAFKOVSKÝ (obaja SR) +4,25 (2)