Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Do Helsínk ide aj Martin Škrtel, finále LM dal na vedľajšiu koľaj

Slovenský stopér FC Liverpool Martin Škrtel po prehre 0:1 s Fulhamom v zápase anglickej futbalovej Premier League 1. mája 2012 v Liverpoole. Foto: TASR/AP Photo/Jon Super

S výkonmi Slovákov je Martin Škrtel zatiaľ nadmieru spokojný a verí, že tradičného rivala zdolajú 4:2.

Bratislava 18. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti môžu v sobotňajšom semifinále MS v Helsinkách počítať aj s hlasivkami futbalového reprezentanta Martina Škrtela.

Zverencov Vladimíra Vůjteka povzbudí aj v prípadnom finále, kam sa podľa neho prebojujú po víťazstve 4:2 nad Českom.

Pilier defenzívy anglického klubu FC Liverpool si dosiaľ nenechal ujsť ani jeden zápas na šampionáte.
"Sledoval som všetky duely a v sobotu letíme na semifinále do Helsínk. S mojou nastávajúcou sme si kúpili dresy a už sa nevieme dočkať tohto zápasu. Budeme mať vstupenky na finále i o tretie miesto, ale pevne verím, že našich uvidíme v boji o zlato," vyhlásil.

S výkonmi Slovákov je zatiaľ nadmieru spokojný a verí, že tradičného rivala zdolajú 4:2. "Hokej prežívam veľmi intenzívne. Pri štvrťfinále s Kanadou som skákal, roztrhal si tričko, obed som vyhodil a všetko. Som dosť impulzívny fanúšik," prezradil so širokým úsmevom Škrtel, ktorý je v súčasnosti natoľko pohltený hokejom, že ho nezaujíma ani finále Ligy majstrov medzi futbalistami FC Chelsea a Bayernu Mníchov: "Keď mám pravdu povedať, je mi úplne jedno, ako to dopadne. Sústredím sa už len na hokej. Ale tak už len kvôli bývalým spoluhráčom to viac doprajem Chelsea."

Škrtel má medzi hokejistami viacerých známych, najlepšie sa pozná s obrancom Andrejom Sekerom. "S ním som vyrastal v Prievidzi a potom sme spolu bývali aj na internáte v Trenčíne. Veľmi dobre sa ešte poznám s kondičným trénerom Romanom Švantnerom, s ktorým sa každý rok pripravujem na novú sezónu. Poznáme sa ale i s ďalšími chalanmi, napríklad Tomášom Kopeckým, Brankom Radivojevičom, Hossovcami či Majom Gáboríkom. Medzi hokejistami mám dosť známych, lebo sme boli spolu v športovej triede."

Tu bude player


Titul City je pre nás menším zlom

Martin Škrtel má za sebou jednu z najlepších sezón v kariére. V anglickom klube FC Liverpool si ho fanúšikovia zvolili za najlepšieho hráča sezóny a úspech zožal aj na poli osobného života, keď sa mu narodil syn. Hoci existuje možnosť prestupu reprezentačného obrancu do iného klubu, istý je zatiaľ len prestup do stavu manželského, ktorý sa udeje v júni.

Dvadsaťsedemročný pilier defenzívy "The Reds" získal od fanúšikov 44% všetkých hlasov a s prehľadom tak tromfol druhého v poradí Luisa Suareza (33%) i Daniela Aggera na treťom mieste (4%). Hoci si uznanie zo strany priaznivcov vysoko váži, k úplnej spokojnosti mu chýbajú lepšie výsledky klubu.

Tu bude player


"Individuálne ocenenia sú pekné, ale futbal je predsa len kolektívny šport a úplne na prvom mieste sú výsledky mužstva. Výkony v tejto sezóne neboli podľa našich predstáv, najmä čo sa týka ligy. V tomto smere panuje vo mne i klube sklamanie. Hrali sme síce neúspešné finále FA Cupu a vyhrali Carling Cup, ale to je slabá náplasť na neúspechy v lige, ktorá bola pre nás na prvom mieste," vyhlásil na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave.


Hoci sa v médiách objavili informácie o Škrtelovom odchode z Liverpoolu, samotný hráč ich dementoval. "Boli určité šumy, že som požiadal, resp. požiadam klub, aby ma v lete uvoľnili. Nič také som však nepovedal, s Liverpoolom mám platný kontrakt a hoci sa hovorí nikdy nehovor nikdy, z mojej strany žiadna takáto aktivita nevzišla. Keď vyšli správy o mojom údajnom odchode, chalani v kabíne ma začali presviedčať, aby som si to rozmyslel a zostal. To ma naozaj potešilo," uviedol, no jeho agent Karol Csontó doplnil, že v hre je aj zmena Škrtelovho pôsobiska: "Oficiálne sme so žiadnym klubom nerokovali, môžem však povedať, že máme ponuky z dvoch klubov, patriacich k TOP 6 na svete. V najbližších týždňoch nás čakajú rokovania v prvom rade s Liverpoolom. Je tam síce zložitá situácia, ale behom dvoch týždňov by sa to malo vyriešiť a od toho sa budú odvíjať aj naše ďalšie jednania s klubom. S Martinom presne vieme, čo chceme, nevylučujeme ale žiadnu možnosť. Zároveň však rešpektujeme dvojročný kontrakt s Liverpoolom."

Tu bude player


Jedna zo zmien v Liverpoole sa udeje na trénerskom poste, keďže majitelia klubu rozviazali spoluprácu s doterajším koučom Kennym Dalglishom. "Klamal by som, keby ma jeho odvolanie prekvapilo. Bol naňho vyvíjaný veľký tlak, majitelia minuli veľa peňazí na posily a napriek tomu výsledky nezodpovedali vynaloženým prostriedkom. Mrzí ma to však, pretože ja som s ním vychádzal dobre, dal mi šancu a pod ním som nastupoval pravidelne. Asi to však bol vzhľadom na výsledky správny krok," zhodnotil Škrtel, ktorý by sa nebránil tomu, keby Liverpool od novej sezóny viedol bývalý kouč FC Barcelona Pep Guardiola: "Nech to už bude ktokoľvek, pokúsim sa ho presvedčiť, že si zaslúžim miesto v zostave. Všetci vieme, čo dokázal Guardiola v Barcelona a myslím, že každý by chcel pod ním hrať. Ja nie som výnimkou."

Titul v Premier League v dramatickom poslednom kole napokon získal Manchester City, čo Škrtel označil z pohľadu Liverpoolu za menšie zlo. "Som rád, že získali titul oni, a nie United. Rivalita medzi nami a United je obrovská a titul pre City je pre nás menším zlom, takže spokojnosť. A že pred nami skončil aj mestský rival Everton? Volal mi Jano Mucha, ale radšej som mu ani nedvihol telefón," konštatoval s úsmevom autor štyroch tohtosezónnych gólov, ktorý sa bude ženiť 16. júna v kaštieli Čereňany: "Bez debaty ide o moju najlepšiu sezónu nielen po futbalovej stránke, ale aj v osobnom živote. Narodil sa mi syn a náš osobný život s Barborkou nabral úplne nový smer, všetko sa točí okolo neho a život si užívam. Svadba je plne v réžii agentúry a mojej nastávajúcej, ja vlastne len prídem a poviem áno," dodal.