Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Do Herthy Berlín vstúpia investori z USA

Na snímke slovenský futbalista Peter Pekarík z Herthy Berlín strieľa gól v zápase 10. kola nemeckej Bundesligy vo futbale Hertha Berlín – 1. FC Union Berlín 4. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Obchod je už dohodnutý s americkou spoločnosťou 777 Partners, pričom cena transferu nie je známa.

Berlín 24. novembra (TASR) - Nemecký podnikateľ Lars Windhorst sa chystá predať väčšinový podiel vo futbalovom klube Hertha Berlín. Obchod je už dohodnutý s americkou spoločnosťou 777 Partners, pričom cena transferu nie je známa.

Obchod bude uzatvorený po tom, ako sa Hertha oficiálne vzdá svojho nároku na odkúpenie akcií. Štyridsaťšesťročný podnikateľ má v bundesligovom klube, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Peter Pekarík, takmer dvojtretinový podiel (64,7 %). Od roku 2019 investoval do klubu 374 miliónov eur s cieľom urobiť z neho prvotriednu organizáciu. Tento cieľ sa mu nepodarilo splniť.

K predaju pristúpil po dlhodobom spore s bývalým prezidentom Wernerom Gegenbauerom, jeho nástupcom Kayom Bernsteinom i s novinármi. Za vinu sa mu dáva aj snaha o diskreditáciu Gegenbauera.

"Predávame svoje podiely v Herthe medzinárodnému investorovi v oblasti futbalu, ktorý disponuje bohatými skúsenosťami. Klub na tom môže veľa získať," uviedol Windhorst pre DPA. Americká spoločnosť vlastní napríklad FC Janov či španielsku Sevillu.