Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Do Holandska so Stochom a Guldanom, z kádra vypadli Jendrišek a Šesták

Slovenský futbalista Miroslav Stoch sa teší zo strelenia druhého gólu do siete domáceho Turecka v prípravnom zápase v Burse 29. februára 2012. Foto: TASR/AP

Útočník Freiburgu Jendrišek nebude k dispozícii na súboj s úradujúcimi vicemajstrami sveta pre študijné povinnosti.

Bratislava 27. mája (TASR) - Z kádra slovenskej futbalovej reprezentácie na stredajší prípravný zápas s Holandskom (20.30 h v Rotterdame) vypadli dvaja ofenzívni hráči Stanislav Šesták a Erik Jendrišek.

Prvý menovaný legionár tureckého Bursasporu má po sobotňajšej prehre 0:1 s Poľskom v Klagenfurte zdravotné problémy, útočník Freiburgu SC nebude k dispozícii na súboj s úradujúcimi vicemajstrami sveta pre študijné povinnosti.

V nominácii ich tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp nahradili Miroslavom Stochom a Ľubomírom Guldanom.

"Ľubo má za sebou vydarenú minulú sezónu, v ktorej so svojím klubom Ludogorec Razgrad získal double. Je to hráč univerzálne využiteľný do defenzívy. Kým na Slovensku hrával v drese Žiliny na poste defenzívneho stredopoliara alebo pravého obrancu, v Bulharsku patril medzi najlepších stopérov ligy," povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii M. Hipp.

Jeho kolega S. Griga avizuje zmeny v zostave: "Nejaké budú, ale zatiaľ si základnú jedenástku nechám pre seba a nebudem ju zverejňovať."

Slováci v tomto roku odohrali zatiaľ dva zápasy prípravného charakteru, 29. februára v Burse zdolali domáce Turecko 2:1 exportnými gólmi mladých krídelníkov Vladimíra Weissa a Miroslava Stocha a v sobotu podľahli Poliakom 0:1.

Po Holanďanoch čaká na Slovensko ďalší prípravný súboj v Dánsku (15. augusta v Odense), ktorý bude generálkou na jesenný cyklus kvalifikácie MS 2014. V nej štartujú Slováci septembrový blok v Litve (7.9.) a doma privítajú Lichtenštajnsko (11.9.). Ďalšími súpermi sú Grécko, Bosna a Hercegovina a Lotyšsko.

Nominácia SR na prípravný zápas s Holandskom (30. mája)


Brankári: Dušan Perniš (Dundee United/Škót.), Marián Kello (bez angažmán)

Obrancovia: Peter Pekarík (Kayserispor/Tur.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bulh.)

Stredopoliari: Michal Breznaník (Slovan Liberec/ČR), Kamil Kopúnek (Slovan Bratislava), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Roman Procházka (Spartak Trnava), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul)

Útočníci: Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR)

Náhradníci: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Csaba Horváth (Zaglebie Lubin/Poľ.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Boris Godál (AS Trenčín), Marek Sapara (Gaziantepspor/Tur.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Hučko (Dukla Banská Bystrica), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR), Ivan Lietava (Dukla Praha/ČR)