Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Do Pekingu cestuje Baloga, ženy bez sestier Remeňových

Na archívnej snímke z 10. januára 2020 slovenský reprezentant Matej Baloga. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zuzana Remeňová sa v nedeľu zaskvela 5. miestom na juniorskom IBU pohári v Pokljuke v miešanej štafete dvojíc s Damiánom Česnekom.

Banská Bystrica 16. januára (TASR) - Po nedeľňajších stíhacích pretekoch mužov a žien Svetového pohára v biatlone v Ruhpoldingu sa uzavrela nominácia Slovenska na ZOH v Pekingu. K mužskému triu Michal Šíma, Šimon Bartko, Tomáš Sklenárik sa pripojí Matej Baloga, ktorý vyradil z boja o poslednú miestenku Tomáša Hasillu. Ženské duo sestier Fialkových doplnia Henrieta Horvátová a Veronika Machyniaková.

K neúčasti sestier Remeňových prezident Slovenského zväz biatlonu (SZB) Peter Vozár uviedol: "Vzhľadom k tomu, že je požiadavka zo strany čínskych organizátorov olympijských hier očkovanie proti covidu-19, tak v tomto prípade je účasť sestier Márie a Zuzany Remeňových vylúčená. Rovnaká požiadavka je aj zo strany organizátora majstrovstiev sveta juniorov a kadetov v USA od 23. februára do 2. marca, takže ani tam nebudú môcť sestry Remeňové vycestovať."

Zuzana Remeňová sa v nedeľu zaskvela 5. miestom na juniorskom IBU pohári v Pokljuke v miešanej štafete dvojíc s Damiánom Česnekom. Na ZOH 2022 je nominovaná Veronika Machyniaková, jej sestra Júlia sa zúčastní na juniorských majstrovstvách sveta v USA. "Slovenský zväz biatlonu urobil maximum pre to, aby sa tak ženská, ako i mužská štafeta na ZOH 2022 nominovala a aby bol biatlon silným prvkom slovenskej výpravy na olympijských hrách. Preto reprezentačné tímy štartovali v najsilnejšom zložení minulý týždeň na podujatí SP v Oberhofe a udialo sa tak i v tomto týždni v Ruhpoldingu. Táto iniciatíva prišla aj zo strany samotných trénerov, čo nás teší. Vidno, že keď sa treba zomknúť, tak sa zomkneme, a všetci ťaháme za jeden povraz," dodal Vozár.