Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan začal so zimnou prípravou, spestrí ju sústredenie v Dubaji

Na snímke z 24. októbra 2021 radosť hráčov Slovana po strelení gólu v zápase 12. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ciele Slovana Bratislava na najbližšie obdobie sú jasné a nezmenené. "V zime sa chceme čo najlepšie pripraviť, a na jar obhájiť titul," uviedol Ivan Kmotrík ml.

Bratislava 11. januára (TASR) - Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava začal v pondelok so zimnou prípravou pred fortunaligovou jarou 2021/2022 kondičnými testami. Na zverencov trénera Vladimíra Weissa st. čaká príprava, ktorá bude pozostávať z dvoch blokov. Spestrí ju sústredenie v Dubaji, kde "belasých" okrem iných preverí aj účastník jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy.

Do tréningového procesu sa vrátili po zraneniach už aj Dávid Holman, Lucas Lovat a Joeri De Kamps. Slovan uvoľnil na hosťovanie do Ružomberka Filipa Lichého, aby získal zápasovú prax. Druhou zmenou v kádri je už dávnejšie ohlásená prvá zimná posila - arménsky reprezentant Tigran Barseghjan. "Snažíme sa mužstvo konsolidovať, vieme, koľko nás na jar čaká zápasov. Aj preto sme pristúpili k hosťovaniu Filipa Lichého, pre ktorého je nesmierne dôležitá herná prax. V lete s ním opäť počítame, veríme, že príde dobre pripravený a rozohraný. Ďalšie veci máme rozpracované. V posledných týždňoch sme intenzívne sedeli s hlavným trénerom a rozprávali sme sa o krátkodobých, strednodobých i dlhodobých cieľoch. Prakticky celé sviatky sme s trénerom pracovali na vhodnej skladbe a koncepcii. Spoločne sme si nastavili veci v klube, vieme, kde nás v kádri tlačí topánka, a ako sa chceme posilniť teraz v zime i neskôr v lete. Mám dobrý pocit z toho, ako sme si spoločne s trénerom nastavili veci, a som presvedčený, že to klubu prinesie pozitíva. Čo sa týka zmien, máme rozpracované nejaké veci, uvidíme, ako sa bude vyvíjať nasledujúce obdobie,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. v oficiálnej tlačovej správe klubu.

Ciele Slovana Bratislava na najbližšie obdobie sú jasné a nezmenené. „V zime sa chceme čo najlepšie pripraviť, a na jar obhájiť titul a čo najlepšie sa pripraviť na Európu. Verím, že sa v novom roku budeme môcť opäť stretnúť spolu s fanúšikmi na Tehelnom poli,“ vyhlásil generálny riaditeľ, ktorý priblížil aj zmeny v infraštruktúre. Celý manažment klubu už sídli na Tehelnom poli, kde prebieha aj príprava A-tímu. "Som nesmierne rád, že sme sa všetci vrátili domov na Tehelné pole. Cítim sa lepšie, komfortnejšie, máme tu nové priestory. Hráči využívajú perfektne vybavenú posilňovňu. Celkovo sme sa snažili zapracovať na infraštruktúre a verím, že sa to odzrkadlí aj na samotnej príprave,“ doplnil Ivan Kmotrík ml.
Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml., foto z archívu.
Foto: TASR - Edmund Örzsik

Hlavný tréner Vladimír Weiss st. privítal v plnom tréningovom zaťažení Dávida Holmana s Lucasom Lovatom, ktorí pre zranenia vynechali celú jesennú časť. Naplno trénujú aj Lukáš Pauschek a Joeri de Kamps, ktorí chýbali v závere jesennej časti. S mužstvom sa pripravuje aj 19-ročný Roman Čerepkai z tímu do 21 rokov. "Čakajú nás 2 etapy prípravy. Prvá je viac-menej kondičná, no pracujeme na ihrisku. Všetko robíme v domácich podmienkach, kde máme fantastickú posilňovňu, a na Kalinčiakovej výbornú umelú trávu. Sme v bubline na krátkom, dobrom sústredení v Bratislave v príjemnom hoteli. Odtiaľ dochádzame na štadión, kde si odpracujeme celý deň, a večer ideme späť na hotel. V závere prvého bloku hráme doma s Podbrezovou, potom odlietame do Dubaja, kde nás čakajú tri zápasy. Generálka mala byť na štadióne Austrie Viedeň, no vzhľadom na pandemickú situáciu sa zápas zrušil, takže hľadáme súpera na generálku na jarnú časť,“ povedal hlavný tréner majstra, ktorý priblížil aj predstavy o doplnení kádra: "S vedením klubu sme celú dovolenku pracovali na transferoch. Ako som už avizoval, mužstvo chceme vyšperkovať hráčmi, ktorí môžu hneď zapadnúť do tímu a mali by priniesť kvalitu, najmä v útočnej fáze, no dá sa povedať, že v každej formácii máme vytypovaného hráča. Uvidíme, čo sa nám podarí, spoločne na tom pracujeme. V kádri zatiaľ nie je všetko uzavreté, ešte sa len začala príprava, uvidíme, ako to pôjde ďalej."

Za kabínu dostal priestor kapitán Vasil Božikov: "Tešíme sa a vážime si od realizačného tímu a vedenia klubu možnosť pripravovať sa v krásnych nových priestoroch na Tehelnom poli. Úvod prípravy nie je nikdy jednoduchý, je viac zameraný na fyzickú stránku, ale chceme to naplno odmakať, pretože vieme, že to potrebujeme. Tešíme sa na výzvy v novom roku."

program zimnej prípravy ŠK Slovan Bratislava:


10. januára – 22. januára: príprava v domácich podmienkach

21. januára: ŠK Slovan – Železiarne Podbrezová (prípravný zápas, Akadémia ŠK Slovan)

23. januára – 3. februára: sústredenie v Dubaji (Spojené arabské emiráty)

25. januára: Riga FC – ŠK Slovan (prípravný zápas na sústredení v Dubaji)

28. januára: FC Spartak Moskva – ŠK Slovan (prípravný zápas na sústredení v Dubaji)

1. februára: FC Ararat-Armenia – ŠK Slovan (prípravný zápas na sústredení v Dubaji)

3. februára: návrat výpravy na Slovensko a pokračovanie prípravy v domácich podmienkach, generálka v štádiu riešenia po zrušení zápasu s Austriou Viedeň