Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Do semifinále v C1 v Tacene postúpili všetky slovenské lode

Na snímke slovenský vodný slalomár Alexander Slafkovský. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Líder svetového poradia v C1 Alexander Slafkovský postúpil zo štvrtého miesta, keď na prvého Siderisa Tasiadisa z Nemecka stratil 3,41 sekundy.

Tacen 24. júna (TASR) - Všetkých šesť slovenských lodí postúpilo v piatok z kvalifikácie do semifinále Svetového pohára vo vodnom slalome v disciplíne C1. Piati slovenskí reprezentanti navyše uspeli na kanáli v slovinskom Tacene už v 1. jazde.

Líder svetového poradia v C1 Alexander Slafkovský postúpil zo štvrtého miesta, keď na prvého Siderisa Tasiadisa z Nemecka stratil 3,41 sekundy. V najlepšej desiatke ho doplnil aj krajan Matej Beňuš, ktorý obsadil ôsme miesto, pričom obaja pretekári si pripísali po dve trestné sekundy. Bezchybnú jazdu predviedol dvanásty Marko Mirgorodský.

Medzi ženami predviedla čistú jazdu Emanuela Luknárová, ktorá mala na šiestej pozícii na favoritku podujatia Jessicu Foxovú manko 5,34 sekundy. Z osemnásteho miesta sa podarilo tesne kvalifikovať aj Simone Glejtekovej - dvadsaťtriročná kanoistka pritom chytila až šesť trestných sekúnd, keď urobila chybu na 3., 9. a záverečnej 18. bránke. Červenú "trojku" nezvládla v 1. jazde ani Soňa Stanovská, no tá si pripísala až 50 trestných sekúnd. Na druhý pokus postúpila zo siedmeho miesta.