Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Do Slovana príde brankár z NHL

Dave LeNeveu Foto: thehockeyhouse.net

Kanadský brankár pôsobil v tímoch Phoenix Coyotes a Columbus Blue Jackets.

Bratislava 11. decembra (Teraz.sk) – Slovan po zranení svojej brankárskej opory Johana Backlunda hľadal do brány novú posilu. Podľa webstránky belasých do Bratislavy smeruje kanadský gólman Dave LeNeveu.

Tridsaťjedenročný kanadský brankár sa s vedením HC SLOVAN Bratislava dohodol na ročnom kontrakte do konca aktuálneho ročníka KHL. LeNeveu prichádza do Slovana po zranení Johana Backlunda vypomôcť Jaroslavovi Janusovi a rovnako celému tímu Slovana v náročnej a zdá sa rozhodujúcej časti sezóny KHL.

„Tak náročnú súťaž akou KHL bezpochyby je a naviac v nabitom programe počas Vianoc, je takmer nemožné odchytať s jedným brankárom. Preto sme okamžite po zranení Johana Backlunda, začali hľadať gólmana k Jarovi Janusovi. Podarilo sa nám získať skúseného kanadského brankára Davida Leneveua, ktorý má za sebou odchytaných niekoľko sezón v AHL, nazrel aj do NHL. Verím, že nám pomôže a pri Jarovi Janusovi budeme mať ďalšieho spoľahlivého muža medzi troma žrďami,“ povedal generálny manažér HC SLOVAN Maroš Krajči.

Brankár na svojom twitterovom účte zverejnil informáciu o jeho smerovaní do tímu belasých.




V AHL odchytal spolu 331 zápasov a takmer v každej zo svojich desiatich sezón sa dostal nad hranicu 90% úspešných zákrokov. V NHL nastúpil na 22 stretnutí v tímoch Arizona Coyotes a Columbus Blue Jackets. Časť playoff ročníka 2013/2014 strávil ako druhý brankár v slávnom New York Rangers.

Pre LeNeveua nebude Slovan prvým európskym pôsobiskom. V sezóne 2009/2010 odohral za Red Bull Salzburg 34 zápasov a s úspešnosťou zásahov 90,4% pomohol svojmu zamestnávateľovi k majstrovskému titulu a víťazstvu v Kontinentálnom pohári, o tri roky neskôr si v 27 zápasoch obliekol dres EHC Linz.