Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Do výkonného výboru UEFA zvolili šéfov Bayernu a PSG

Na archívnej snímke z 29. januára 2020 predseda predstavenstva Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge. Foto: TASR/AP

Prezident španielskej La Ligy Javier Tebas bude členom výkonného výboru za Európske ligy, i keď sa FC Barcelona, Real Madrid aj Atletico Madrid pridali do novovznikajúcej súťaže.

Montreux 20. apríla (TASR) - Členovia Európskej futbalovej únie (UEFA) v utorok na 45. kongrese ratifikovali do výkonného výboru únie predsedu Bayernu Mníchov Karla-Heinza Rummeniggeho a šéfa Paríža St. Germain Nassera Al-Khelaifiho ako zástupcov Asociácie európskych klubov (ECA).

Predstavitelia UEFA tak zvolili do exekutívy zástupcov dvoch z najväčších európskych klubov, ktoré nefigurujú v novovznikajúcej Európskej Superlige (ESL). Plány na jej vytvorenie oznámilo dvanásť veľkoklubov z Anglicka, Talianska a Španielska napriek hrozbe vylúčenia ich aj ich hráčov z medzinárodných súťaží.

Riaditeľ "odštiepeneckého" Juventusu Turín Andrea Agnelli opustil pozíciu člena ECA vo výkonnom výbore UEFA po oznámení o vzniku Superligy. Prezident únie Aleksander Čeferin ho kritizoval a obvinil, že neustále klame. Šesťdesiatpäťročný Rummenigge sa vrátil na pozíciu, ktorú vykonával v rokoch 2016 - 2017 a následne ju prepustil práve Agnellimu.

Prezident španielskej La Ligy Javier Tebas bude členom výkonného výboru za Európske ligy, i keď sa FC Barcelona, Real Madrid aj Atletico Madrid pridali do novovznikajúcej súťaže. V exekutíve zostáva aj viceprezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Rainer Koch, ďalšími členmi sú Poliak Zbigniew Boniek, Alexander Djukov z Ruska, Angličan David Gill, Talian Gabriele Gravina, Švéd Karl-Erik Nilsson, Holanďan Just Spee a Servet Yardimci z Turecka. Do štyroch voľných pozícií v Rade Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zvolili Razvana Burleanua z Rumunska, Georgiosa Koumasa z Cypru, Petra Petersa z Nemecka a Dejana Savičeviča z Čiernej Hory, Evelinu Christellinovú z Talianska znovuzvolili ako zástupkyňu žien. Viceprezidentom FIFA sa stal David Martin zo Severného Írska. Informovala o tom agentúra dpa.