Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Döme považuje triumf Slovana za zaslúžený, Jančuškovi pribudli zranení

Na archívnej snímke z 22. december 2021 tréner Slovana Róbert Döme. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovanisti, ktorí sú naďalej na 1. mieste tabuľky s 5-bodovým náskokom pred Slovanom, si na Liptove napravili chuť po nedávnej prehre v Nových Zámkoch.

Liptovský Mikuláš 14. januára (TASR) - V súboji posledného tímu s prvým sa prekvapenie nezrodilo a Slovan Bratislava vyhral v 29. kole hokejovej Tipos extraligy na ľade Liptovského Mikuláša 7:1. Domáceho trénera Milana Jančušku viac než prehra mrzela strata ďalších dvoch hráčov, pričom najmä zranenie brankára Patrika Kozela vyzeralo dramaticky.



Domácim nevyšli vstupy do tretín, keď inkasovali v 2. minúte každej z nich. Kozel sa dostal do hry po tom, čo v 23. minúte vystriedal za stavu 0:3 Rusa Ivannikova. V tretej časti dvakrát inkasoval a zápas sa pre neho skončil v 53. minúte. Po strele obrancu Slovana Daniela Gachulinca ho puk zasiahol do oblasti krku. Z ľadu ho odniesli na nosidlách. "Mal problémy s dýchaním, dostal to do krku. Viac k tomu neviem povedať, no dúfam, že bude v poriadku," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Liptákov Jančuška.

Jeho zverenci nenadviazali na dve tesné prehry so Slovanom (3:4, 3:4 pp) a podľahli mu rozdielom šiestich gólov. "Veľmi ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas. Už pred ním sme mali problémy so zranenými hráčmi a počas duelu sa ešte zranili obranca Ventelä a brankár Kozel. Dúfam, že obaja budú v poriadku. Dohrávali sme s torzom. Hráči sa snažili, bojovali, ale hrať na tri formácie proti štyrom päťkám Slovana je veľmi náročné. Ako nám ubúdali sily, tak pribúdali chyby a zbytočné góly," zhodnotil Jančuška.

Slovanisti, ktorí sú naďalej na 1. mieste tabuľky s 5-bodovým náskokom pred Slovanom, si na Liptove napravili chuť po nedávnej prehre v Nových Zámkoch. Tréner Róbert Döme zápas zhodnotil stručne: "Dnes sme hrali celkom dobre, boli sme silní "na puku." Domáci mali nejaké šance, no myslím si, že sme dnes boli lepšie mužstvo a zaslúžene sme vyhrali."