Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Doprastav ide do finále s EU, Pezinok zdolal 3:0

Hráčka Doprastavu Michaela Abrhámová Foto: TASR

Vo finále Slovenského pohára sa v nedeľu stretnú volejbalistky Doprastavu Bratislava a Slávie EU.

Bratislava 2. februára (TASR) - Volejbalistky Doprastavu Bratislava zvíťazili v sobotu v HANT Aréne v druhom semifinále Slovenského pohára nad Pezinkom hladko 3:0. V nedeľu tak budú vo finále prvého domáceho vrcholu bojovať so Sláviou EU už o svoj piaty triumf, pričom nastúpia do neho v pozícii obhajkýň.

Doprastav Bratislava - VISTA real Pezinok 3:0 (23, 11, 22)
74 minút, rozhodovali Vaško, Juráček, 200 divákov



Doprastav: Crkoňová, Drobňáková, Jelínková, Hunterová, Pencová, Stankovianska, libero: Nikmonová (Skalová, Abrhámová

Pezinok: Bujdošová, Kostelanská, Šmitalová, Cagáňová, Halmová, Ovečková, libero: Paveleková (Hlavová, Potocká, Barboríková,

V úvodnom sete si hráčky Doprastavu viackrát vybojovali výrazné vedenie (9:3, 16:9, 23:18), súperky sa na nich vždy dotiahli a o vedení 1:0 napokon favorizované Bratislavčanky rozhodli až po využití druhého setbalu za stavu 24:23. Druhé dejstvo však patrilo jasne Doprastaváčkám, ktoré pri podaní Drobňákovej z 3:1 ušli až na 11:1. Na rozdiel od prvého setu tentoraz však v nasadenom kurze vydržali až do samého záveru, pričom im situáciu uľahčili aj často chybujúce Pezinčanky. Vo vyrovnanom treťom sete boli stále o krok vpredu Bratislavčanky, ale rozhodnutie prišlo až v závere, v ktorom Doprastav využil hneď svoj prvý mečbal.

Marek Rojko (Doprastav: "My sme sa pripravovali na to, že tento zápas nemusí byť jednoduchý. Prvý set to ukázal, oni majú svoje zdravotné problémy, ktoré kompenzujú rôznymi riešeniami, ktoré nie sú úplne štandardné. Myslím si, že to malo také striedavé fazy, druhý set bol ľahší, pretože sme dobre servovali. Ale v princíce sme až na dve pasáže hrali nie zle, máme však teraz tých zápasov strašne veľa. Cieľ je finále, ten sme dnes splnili."

Pavel Bernáth (Pezinok): "My sme mohli len prakvapiť. Bohužiaľ nehrali sme celý zápas vyrovnane, v niektorýchz fázach sme nehrali vôbec dobre. Máme trocha problémy so zostavou a niektoré hráčky, ktoré nastúpili, nastúpili nžiaľ so strachom. amohli sme prekvapiť, len keby sme mboli drzejší. Ale potvrdili sme si, že môžeme hrať s takýmito družstvami, ale nesmie tam byť prílišný rešpekt."