Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Dortmund zopakoval triumf nad Schalke spred 54. rokov

Hráč Dortmundu Raphael Guerreiro (druhý zľava) oslavuje so spoluhráčom Julianom Brandtom druhý gól do bránky Schalke počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund - Schalke 04 v Dortmunde 16. mája 2020. Nemecká bundesliga bude za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení pre pandémiu nového koronavírusu pokračovať od soboty 16. mája, zvyšok sezóny sa dohrá bez divákov. Foto: TASR/AP

Tréner domácich Lucien Favre bol pochopiteľne spokojný s výkonom i výsledkom, radosť však hráči nemohli zdieľať priamo na štadióne so svojimi fanúšikmi.

Dortmund 17. mája (TASR) - Borussia Dortmund zaznamenala v sobotňajšom zápase proti Schalke (4:0) najvyšší triumf vo vestfálskom derby za uplynulých 54 rokov. Dortmund sa predtým z takéhoto výrazného triumfu nad Schalke tešil v novembri 1966, keď zvíťazil 6:2. Navyše, "žltočierni" zdolali Schalke na vlastnej pôde po prvý raz od novembra 2015. Borussia nadviazala na fazónu spred koronavírusovej prestávky a dosiahla piaty triumf za sebou.

Prvý bundesligový gól po reštarte strelil Erling Haaland, nórsky útočník poslal Dortmund do vedenia v 29. minúte, keď usmernil do siete center Thorgana Hazarda z pravej strany. Bol to Haalandov trinásty gól v dvanástom zápase v drese Borussie. Náskok domácich zvýšil tesne pred prestávkou Raphael Guerreiro, vysoký triumf spečatili v druhom polčase Hazard a svojím druhým gólom v zápase Guerreiro.

Tréner domácich Lucien Favre bol pochopiteľne spokojný s výkonom i výsledkom, radosť však hráči nemohli zdieľať priamo na štadióne so svojimi fanúšikmi, keďže sa ročník dohrá pred prázdnymi hľadiskami. "Je to úsmevné, keď sa pozriete na tribúnu a nikto tam nie je. Ale práve pre našich fanúšikov sme chceli zvíťaziť. Cítili sme, že nás podporovali doma pred televízormi," povedal po zápase tréner Dortmundu Lucien Favre.

Bundesliga je prvou z elitných európskych súťaží, ktorá sa pre pandémiu koronavírusu obnovila po dvoch mesiacoch. Sobotňajší program tak bol pod zvýšeným drobnohľadom kamier, futbalová komunita nielen z Nemecka mala dôvod na radosť. "Áno, bolo to niečo neskutočné. Dostal som esemesky z celého sveta. A potom, po takom triumfe, idete po meste a nikde sa nič sa nedeje. Ale je to v poriadku, musíme si na to zvyknúť. Je to tak, ako to je, dôležité je, že pokračujeme. Je to iba alternatíva, o pár týždňov to bude vyzerať inak," uviedol generálny riaditeľ Dortmundu Hans-Joachim Watzke.