Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dostihová sezóna sa nekončí, pokračuje ďalšími tromi mítingami

Na snímke džokeji na trati počas pretekov 20. Veľkej aprílovej ceny Vetis v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Uskutočnia sa v nedeľu 16. augusta, v sobotu 29. augusta a v piatok 11. septembra.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Dostihová sezóna na Závodisku, š. p., Bratislava bude pokračovať ďalšími tromi mítingami. Uskutočnia sa v nedeľu 16. augusta, v sobotu 29. augusta a v piatok 11. septembra.

Po tom, ako sa sezóna na Slovensku predčasne skončila 12. júla tretím mítingom pre škrty v rozpočte Závodiska, sa jeho vedeniu podarilo zabezpečiť finančné prostriedky. "Dostali sme od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zelenú. Máme finančné prostriedky na ďalšie tri dostihové dni," povedal pre TASR Ján Valtýni, ktorý je od 1. augusta poverený výkonom funkcie riaditeľa Závodiska, š. p., Bratislava: "V rámci štvrtého mítingu budú jarné klasiky Veľká jarná cena a Jarná cena kobýl a v rámci šiesteho dostihového dňa netradične v piatok klasické Oaks, Veľká Starohájska steeplechase a Prútenky šampiónov. Pokiaľ budeme chcieť zorganizovať ďalšie dostihy, musíme si na ne zarobiť. Pevne verím, že nám v tom bude nápomocný aj Slovenský zväz chovateľov a majiteľov anglického plnokrvníka a aj naše ministerstvo. V utorok 4. augusta máme stretnutie s predstaviteľmi zväzu. Verím, že si stanovíme určité ciele a ďalšie postupy, ako sa dopracovať k tomu, aby sme v októbri zorganizovali aj Slovenské derby," dodal Valtýni.

Doterajší riaditeľ Závodiska, š. p., Tomáš Zajac sa k 31. júlu vzdal funkcie riaditeľa.

Kalendár pokračujúcej sezóny 2020:



4. míting - nedeľa 16. augusta, 14.00 h, Bratislava: 28. Veľká jarná cena (rovina kategórie Listed na 1700 m pre 3-ročné kobyly a žrebce), 28. Jarná cena kobýl (rovina Listed na 1700 m pre 3-ročné kobyly)

5. míting - sobota 29. augusta, 15.00 h, Bratislava: rovinové dostihy

6. míting - piatok 11. septembra, 14.00 h, Bratislava: 28. Slovenské Oaks (rovina Listed na 2000 m pre 3-ročné kobyly), 45. Veľká starohájska steeplechase (4500 m pre 5-ročné a staršie kone), Prútenky šampiónov (prútené prekážky na 3600 m pre 4-ročné a staršie kone)