Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dráma na konci zápasu: Trnava si zo Žiliny odnáša tri body

Na snímke radosť hráčov Trnavy po strelení gólu počas 17. kola Fortuna ligy medzi MŠK Žilina a FC Spartak Trnava v Žiline v nedeľu 5. decembra 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V chladnom počasí pred prázdnymi tribúnami si tímy nevypracovali veľa šancí. Aktívnejší boli hostia, ktorí to v prvom polčase skúšali hlavne dlhými centrami do šestnástky.

Trnava 5. decembra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina prehrali v 17. kole Fortuna ligy na domácom ihrisku so Spartakom Trnava 0:1. Jediný gól duelu dal v 89. minúte Martin Bukata. Trnava získala tri body opäť po dvoch neúspešných zápasoch. V tabuľke jej patrí druhá priečka s mankom ôsmich bodov na vedúci Slovan Bratislava.

V chladnom počasí pred prázdnymi tribúnami si tímy nevypracovali veľa šancí. Aktívnejší boli hostia, ktorí to v prvom polčase skúšali hlavne dlhými centrami do šestnástky. Tesne pred prestávkou však jeden nepremenil volejom Boateng a onedlho na to ani ďalší hlavou Grič.

V úvode druhého dejstva to Grič skúsil ako nahrávač, no jeho center nezužitkoval Bamidele. Po hodine hry sa k slovu dostali aj Žilinčania, skórovať mohli po rohovom kope, no brankár Takáč bol pozorný. Duel rozhodla štandardná situácia na druhej strane. Savvidis trafil z priameho kopu brvno, no lopta sa odrazila pred Bukatu, ktorý hlavičkou nezaváhal.

Hlasy trénerov po zápase /zdroj: TV Dajto/:

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina: "Nezaslúžili sme si dnes prehrať, hlavne nie takýmto gólom. Štandardka, ktorá mu predchádzala, nemusela byť. Súper ju bohužiaľ potrestal. Trnava má dobre zorganizovanú defenzívu, ťažko sa cez ňu dostáva. Párkrát sa nám to podarilo, no nemali sme šťastie."

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Nevyhrali sme v Žiline desať rokov, no na tréningu a aj dnes cez polčas sme si s chalanmi povedali, že to zlomíme. Napokon sa nám to podarilo gólom tesne pred koncom. Naposledy sme tu mali smolu, teraz nám prialo šťastie, že sa nám lopta odrazila od brvna práve na to správne miesto. Remíza by bola spravodlivá. Žilina však nemala vyložené šance, my dve-tri áno."

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)


Gól: 89. Bukata. Rozhodovali: Glova – Bednár, Poláček, ŽK: Fazlagič, Kopas – 26. Bukata

Žilina: Belkov - Arameyaw (46. Myslovič), Kopas, Anang - Rusnák, Mráz (46. Iľko, Fazlagič, Javorček - Jánošík, Djibril (75. Jambor), Bičachčjan

Spartak: Dom. Takáč – Procházka, Škrtel, Twardzik, Mikovič – Savvidis – Bukata (90.+2. Koštrna), Grič - Iván (72. Ristovski), Bamidele, Boateng (83. Ramadan)