Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dres, ktorý si obliekla Božia ruka, dražia v Londýne

Na archívnej snímke z 29. júna 1986 kapitán Argentíny Diego Maradona drží nad hlavou trofej po výhre 3:2 nad Západným Nemeckom vo finále svetového šampionátu vo futbale v Mexico City. Svetový šampionát odštartuje vo štvrtok 14. júna 2018 o 17.00 h v Moskve otváracím zápasom Rusko - Saudská Arábia. Foto: Archív TASR

Maradona zomrel v novembri 2020 vo veku 60 rokov na infarkt. Predmetný dres s číslom 10 si po zápase vymenil s Angličanom Steveom Hodgeom.

Londýn 6. apríla (TASR) - Dres, ktorý si aj "Božou rukou" obliekol Diego Maradona vo štvrťfinále futbalových MS 1986, dražia v Londýne. Cena za suvenír zo zápasu medzi Argentínou a Anglickom sa údajne môže vyšplhať na 6 miliónov libier (cca 7,2 milióna eur).

Internetová dražba aukčného domu Sotheby's potrvá od 20. apríla do 4. mája. V pamätnom stretnutí zvíťazila Argentína 2:1 a Maradona vsietil oba góly. Prvý vošiel do histórie ako "Božia ruka", keď loptu vrazil za brankára Petera Shiltona, druhý zásah pridal po skvelom 50-metrovom sóle. Argentína zdolala vo finále NSR 3:2.

Maradona zomrel v novembri 2020 vo veku 60 rokov na infarkt. Predmetný dres s číslom 10 si po zápase vymenil s Angličanom Steveom Hodgeom. Visel v Anglickom národnom futbalovom múzeu v Manchestri, až kým sa ho Hodge nerozhodol predať. Informovala o tom agentúra DPA.