Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Drgoň je kandidátom na prezidenta Slovenskej basketbalovej asociácie

Miloš Drgoň, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Basketbalový funkcionár, ale aj tréner z Piešťan, verí, že v samotných voľbách získa podporu nielen od ženských klubov.

Bratislava 5. júla (TASR) - Dva týždne pred mimoriadnou konferenciou Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA), na ktorej verejnosť spozná nové vedenie SBA, sa do súboja o jej prezidenta prihlásil druhý uchádzač. Okrem Ľubomíra Ryšavého, ktorý v súčasnosti zastáva post dočasného prezidenta SBA, bude vo voľbách kandidovať aj aktuálny predseda Komisie ženských basketbalových klubov SBA (KŽBK) Miloš Drgoň.

"Môžem potvrdiť informáciu, že som po dôkladnom zvážení všetkých okolností rozhodol prijať návrh členov našej komisie, aby som kandidoval na post prezidenta SBA," uviedol v tlačovej správe Drgoň. Ten môže rátať s podporou výraznej časti zástupcov ženských klubov, ktorú mu vyjadrili na mimoriadnom rokovaní KŽBK v pondelok 1. júla 2019 v Ružomberku. "Na tomto stretnutí sa zúčastnil aj dnes už môj protikandidát pán Ryšavý, ktorého vízia pôsobenia v pozícii šéfa SBA však v radoch prítomných delegátov nenašla podporu. Aj preto po jeho odchode prebehla medzi zúčastnenými diskusia, v rámci ktorej zaznela požiadavka, aby som na tento post kandidoval ja, ktorá vzápätí získala podporu naprieč celou komisiou," konkretizoval Drgoň.

Basketbalový funkcionár, ale aj tréner z Piešťan, verí, že v samotných voľbách získa podporu nielen od ženských klubov. "Podporu budem hľadať aj na strane našich mužských kolegov. Mojím cieľom je, aby SBA pracovala pre všetky kluby. Len spoločne môžeme zastaviť rozvrat vzťahov medzi SBA a klubmi, ako aj zvrátiť postupný pokles členov našej basketbalovej rodiny," uviedol kandidát na post prvého muža strešnej organizácie slovenského basketbalu.

Okrem prezidenta budú delegáti mimoriadnej konferencie SBA 20. júla v Bratislave voliť aj nových členov Výkonného výboru SBA. Zoznam kandidátov sa môže meniť do 13. júla 2019. Neplánovanú voľbu nového vedenia asociácie si vyžiadal fakt, že na riadnej Konferencii SBA sa 8. júna 2019 v Martine vzdali funkcií dovtedajší šéf SBA Pavel Bagin a členovia VV SBA Alexander Kšiňan a Ondrej Čuraj.