Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Drobňáková sa vracia po vážnom zranení, upísala sa francúzskemu Évreux

Na archívnej snímke z 30. mája 2015 vľavo Dominika Drobňáková v útoku v odvetnom zápase baráže kvalifikácie ME vo volejbale žien Slovensko – Azerbajdžan v Leviciach. Foto: TASR/Ondrej Bobek

Fanúšikom na Slovensku sa Drobňáková pripomenula vo februári, keď pribudla na súpisku extraligového Prešova, napokon však za klub nenastúpila.

Bratislava 11. júna (TASR) - Slovenská volejbalová reprezentantka Dominika Drobňáková sa po vážnom zranení kolena vracia na palubovky. Na svoj súťažný návrat čakala viac než dva roky a jeden mesiac, dočkala sa ho v závere mája v ukrajinskom Záporoží v reprezentačnom drese a súboji Zlatej európskej ligy proti Bulharsku (0:3). Po vynechaní uplynulých dvoch sezón bude v tej nasledujúcej pôsobiť v tíme Évreux - nováčika, no v minulosti tiež stabilného účastníka francúzskej Ligue A.

Évreux bude pre Drobňákovú štvrtou francúzskou zastávkou po tímoch Calais, Venelles a Saint-Raphael, v ktorých sa počas štyroch sezón trikrát tešila zo zisku Francúzskeho pohára. V minulej sezóne v tíme "panterov" pôsobila po prestupe z UKF Nitra chorvátska blokárka Maja Šandrková, v prvej polovici sezóny 2017/2018 Miroslava Rojková, za slobodna Kuciaková.

"V hre bolo viacero možností vo Francúzsku, napokon to vyšlo takto. S trénerom sme mali veľmi príjemný telefonát. Povedal mi, že ma sleduje už dlhšie a predstavil mi víziu, ktorá sa mi zapáčila. Na klub som tiež mala veľmi dobré referencie, tak som si povedala, že do toho idem, keďže sa cítim dobre," povedala pre web Slovenskej volejbalovej federácie 29-ročná Drobňáková.

Évreux pred tromi rokmi opustilo francúzsku elitu pre finančné problémy, v klube však odvtedy naštartovali novú kapitolu a v uplynulom ročníku si vybojovali návrat do najvyššej súťaže. "V klube nemajú veľké oči, základným cieľom by malo byť udržať sa v lige a ak by sa podarilo postúpiť do play-off, bol by to určite úspech. Liga je nesmierne vyrovnaná, o každý bod je to veľký boj. Vo Francúzsku je však naozaj možné všetko, zažila som to v každej sezóne, že každý môže vyhrať s každým. Vyhovuje mi aj to, že tam nebude nejaký veľký tlak, mal by to byť príjemný návrat späť do tempa," skonštatovala Drobňáková.

Dvojnásobná majsterka Slovenska s bratislavským Doprastavom pôsobí vo Francúzsku od roku 2014 - s výnimkou sezóny 2015/2016 v nemeckom Thüringene. "V Calais to bolo celkom na severe, pri Lamanšskom prielive blízko Anglicka, na juhu to bolo tiež výborné - vo Venelles neďaleko Marseille krásne, v Saint-Raphaeli pri Cannes nádherné. Teraz budem pôsobiť hodinku cesty od Paríža, na čo sa tiež veľmi teším. V hlavnom meste som už, samozrejme, bola miliónkrát, ale páči sa mi to prostredie. Každý kút Francúzska je nádherný, tá krajina mi jednoducho sadla," hovorí s úsmevom.

Fanúšikom na Slovensku sa Drobňáková pripomenula vo februári, keď pribudla na súpisku extraligového Prešova, napokon však za klub nenastúpila. Tréner Marco Fenoglio ju však pozval do prípravy národného tímu a v Zlatej európskej lige absolvovala dva zápasy s poradovými číslami 68 a 69 v najcennejšom drese.

"Som veľmi rada a vďačná za to, ako to celé dopadlo, reprezentácia mi veľmi pomohla. Pôvodne som sa chcela zapojiť do tréningu, skúsiť to a vidieť, ako na tom som; napokon ma to len utvrdilo v tom, že môžem začať novú sezónu. S kolenom bolo všetko v poriadku, fyzicky som sa cítila asi najlepšie za posledné obdobie. Aj Marco povedal, že nečakal, že to bude po takom zranení až takéto dobré. Určite by som v príprave s reprezentáciou rada pokračovala aj v lete, ak dostanem pozvánku," uzavrela Drobňáková.