Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Drocárová neprešla cutom na turnaji LET v Beroune

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na čele priebežnej klasifikácie sa naďalej drží favorizovaná Dánka Emily Kristine Pedersenová.

Beroun 29. augusta (TASR) - Slovenská golfistka Katarína Drocárová si v 2. kole turnaja Ladies European Tour (LET) v českom Beroune polepšila, keď 18 jamiek zahrala na 74 úderov, dva nad par ihriska. Oproti prvému kolu sa posunula o päť priečok, s celkovou bilanciou 151/+7 obsadila v konkurencii 132 hráčok 106. miesto. Cutom neprešla, od postupu do finálového kola ju delilo päť úderov.

Iba 19-ročná Drocárová však nabrala v Beroune cenné skúsenosti z prestížnej série. Na turnaji Tipsport Czech Ladies Open štartovala vďaka voľnej karte. V úvodnom kole, ktoré museli pre búrku dohrávať v sobotu ráno, zahrala päť rán nad par (77/+5).

Na čele priebežnej klasifikácie sa naďalej drží favorizovaná Dánka Emily Kristine Pedersenová, ktorá v sobotu ešte zvýšila svoj náskok. Po 2. kole viedla s bilanciou 128/-16 o šesť rán pred druhou Fínkou Sannou Nuttinenovou (134/-10) a mierila za triumfom. Tretia bola Talianka Lucrezia Colombottová Rossová (135/-9). Domáca hráčka Klára Spilková figurovala pred nedeľným finále na 19. mieste, cutom prešlo aj ďalších šesť českých golfistiek.