Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Družstvo trapistov i junior Praj so striebornými medailami

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Strieborným leskom ovenčil slovenské vystúpenie v Suhle aj junior Filip Praj. Osemnásťročný reprezentant sa prebojoval do finálovej fázy z prvého miesta kvalifikácie, v ktorej zvíťazil so 120 bodmi.

Suhl 1. augusta (TASR) - Po dvoch bronzových medailách a striebre Zuzany Štefečekovej pokračovala medailová žatva slovenských brokárov na ME v nemeckom Suhle aj vo štvrtok. Družstvo mužov v zložení Erik Varga, Roman Čavara a Marián Kovačócy vybojovalo striebro za zlatým Chorvátskom, keď dosiahlo rovnaký výkon 363.

"Striebro v družstvách je fantastická záležitosť, chlapci sú absolútne vyrovnaní. Myslím si, že je to družstvo, ktoré má na to, aby urobilo nejakú medailu aj na majstrovstvách sveta," uviedol pre TASR prezident Slovenského streleckého zväzu (SSZ) Miloslav Benca.

Erik Varga sa výborným finišom (dvakrát 25) a zvládnutom rozstrele (9) prebojoval do bojov o medaily v súťaži jednotlivcov. V semifinále však nakoniec obsadil 5. miesto, keď mu nevyšiel rozstrel o boj o bronzovú medailu. Roman Čavara obsadil konečnú 15. priečku a Marián Kovačócy skončil na 26. mieste. "Čo sa týka jednotlivcov, tam to bolo o jednom dvoch holuboch. Bohužiaľ, Erikovi nevyšiel ten rozstrel. Ale za tých okolností, keď sa dostal ako tretí z našej pozície až do finále, tak je to fantastický výkon a zaslúži si pochvalu," pokračoval Benca.

Z víťazstva sa nakoniec tešil Chorvát Josip Glasnovič, ktorý v boji o zlato zdolal Massima Fabbrizia z Talianska 14:10. Bronz putuje do Írska zásluhou Dereka Burnetta.

Strieborným leskom ovenčil slovenské vystúpenie v Suhle aj junior Filip Praj. Osemnásťročný reprezentant sa prebojoval do finálovej fázy z prvého miesta kvalifikácie, v ktorej zvíťazil so 120 bodmi. V semifinále si 2. miesto zaistil postup do boja o zlato, tam však prehral s Talianom Carlom Mancarellom 12:14. Bronz získal Srb Nemanja Smiljanič. Michal Slamka obsadil 13. miesto a Matúš Dudo skončil na 51. priečke. "Mladý Praj to urobil úplne excelentne. Myslím si, že jeho výkon si zaslúži pochvalu, nehovoriac o tom, že nie je špecialista na trap. On sa špecializuje na dvojitý trap, na ktorý začal dnes poobede tréning a zajtra sa začína súťaž. Tak uvidíme, čo sa mu podarí tam," zhodnotil Benca.

Slovensko tak má na konte už tri strieborné a dve bronzové medaily. Do zbierky chýba už len zlato. "Všetko je možné. Trapové disciplíny nasadili latku vysoko pre skifárske, ktoré prichádzajú zajtra. Tak uvidíme, čo sa podarí tam," dodal.



Výsledky:

trap:

muži, kvalifikácia:


4. Erik VARGA (SR) 122 + 9. k.o rozstrel, 15. Roman ČAVARA (SR) 121, 26. Marián KOVCAČÓCY (SR) 120

družstvá:: 1. Chorvátsko 363, 2. SLOVENSKO (VARGA, ČAVARA, KOVAČÓCY) 363, 3. Francúzsko 362

juniori:

finále: Filip PRAJ (SR) - Carlo Mancarella 12:14

o bronz: Nemanja Smiljanič (Srb.) - Vladimír Štepán (ČR) 12:12, rozstrel 1:0,

... 13. Michal SLAMKA 116, 51. Matúš DUDO (obaja SR) 88

družstvá: 1. Taliansko 354, 2. ČR 349, 3. Srbsko 345,...10. SLOVENSKO (PRAJ, SLAMKA, DUDO) 324