Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dubnica si na Nitru verí, Digaňa:Psychická výhoda bude na našej strane

Hráči a realizačný tím FK Dubnica nad Váhom sa tešia z víťazstva v záverečnom 5. kole nadstavbovej časti 2. ligy zdolali MFK Dukla Banská Bystrica 4:1, 11. júla 2020 v Dubnici nad Váhom. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dubničania sa v baráži stretnú s posledným fortunaligovým mužstvom FC Nitra.

Dubnica nad Váhom 12. júla (TASR) - Futbalisti FK Dubnica nad Váhom sa môžu po deviatich rokoch vrátiť do najvyššej slovenskej súťaže. Účasť v baráži o postup do Fortuna ligy si vybojovali sobotňajším triumfom nad MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 v priamom súboji o prvenstvo v druhej lige.

Jedným gólom prispel k víťazstvu v záverečnom 5. kole nadstavby aj Marek Kuzma. Pred deviatimi rokmi zažil v Dubnici zostup a teraz jej môže pomôcť k návratu medzi elitu. "Dali sme štyri góly, sami sme to možno nečakali. Pocity sú fantastické, vyhrali sme ligu, je to super. Ešte nás čaká najťažší krok, baráž, na to sa nachystáme určite zodpovedne. Dúfame, že to pre nás dopadne dobre. Klobúk dole pred chalanmi, takmer celá naša obrana chodí popri futbale do roboty. Som na nich naozaj hrdý," povedal 32-ročný Kuzma, ktorého potešila aj vyše dvojtisícová divácka kulisa: "Možno by prišlo aj trošku viac ľudí, možno niektorých odradilo počasie, že aj keď si kúpili lístky, nedošli a pozreli si to niekde inde. Som rád, že prišlo toľko ľudí a dúfam, že prídu aj na ligu potom. Na oslavu nie je čas, akurát teraz sme si to trošku užili a pokračujeme ďalej."

Hráči a realizačný tím FK Dubnica nad Váhom sa tešia z víťazstva v záverečnom 5. kole nadstavbovej časti 2. ligy zdolali MFK Dukla Banská Bystrica 4:1, 11. júla 2020 v Dubnici nad Váhom
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Dubničania sa v baráži stretnú s posledným fortunaligovým mužstvom FC Nitra. Už v utorok 14. júla ho privítajú na domácom štadióne, odveta v Nitre je na programe o tri dni neskôr. "Myslím si, že tu sme veľmi silní a dokážeme tu zdolať každého. Takže to bude otvorené. Psychická výhoda bude na našej strane. Vyhrali sme ligu, náš súper skončil v lige na poslednom mieste. Koncentrovali sme sa na tento zápas, naším cieľom bolo vyhrať ligu, baráž je čerešnička na torte," vyhlásil ďalší z hrdinov duelu Tomáš Digaňa. Dvadsaťtriročný brankár podržal domácich viacerými zákrokmi a o čisté konto prišiel až v úplnom závere, keď už bolo o víťazovi rozhodnuté: "Na to som tam, aby som chlapcom čo najviac pomohol. Klobúk dole pred nimi za to, čo predviedli na ihrisku. Všetci bojovali jeden za druhého a nechali tam srdce a takto to dopadlo. Dokázali sme sa na nich fantasticky pripraviť a zvládli sme to."

Hráči a realizačný tím FK Dubnica nad Váhom sa tešia z víťazstva v záverečnom 5. kole nadstavbovej časti 2. ligy zdolali MFK Dukla Banská Bystrica 4:1, 11. júla 2020 v Dubnici nad Váhom.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


O zaslúženom víťazstve v zápase i druholigovej tabuľke hovoril tiež dubnický tréner Peter Jakuš: "Od začiatku sme boli všade rýchlejšie, v každej situácii sme pôsobili lepšie, živšie. Podľa mňa je to spravodlivé a zaslúžené víťazstvo. Pocit je fantastický pred toľkými ľuďmi, vytlieskali nás. Bystrica má skúsené mužstvo, my sme však takisto počas celej sezóny predvádzali dobré a kompaktné výkony. Tam sme remizovali 3:3, doma sme ich zdolali 4:1, takže nie je o čom debatovať." Jakuš a ďalší členovia realizačného tímu majú len niekoľko dní, aby svojich zverencov pripravili na Nitru. Tá v poslednom kole FL zdolala AS Trenčín 3:0: "Ideme ďalej, máme sa o čo oprieť, už je to hop alebo trop. Keď už sme sa tam dostali, urobíme všetko, aby sme nesklamali ľudí. Pre to robíme šport, chceme postúpiť."