Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Dubovcová a Štrbová postúpili v Ťin-ťiangu do osemfinále

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová. Foto: Teraz.sk/SVF

V sobotňajšom osemfinále nastúpia proti turnajovým trojkám z Brazílie Agathe Bednarczukovej a Eduarde Santosovej-Lisboovej.

Ťin-ťiang 24. mája (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová postúpili do osemfinále na štvorhviezdičkovom turnaji World Tour v čínskom Ťin-ťiangu.

Slovenky nasadené ako dvadsiate v piatok zvládli oba zápasy, najskôr si výhrou nad thajskými kvalifikantkami Varapatsorn Radarongovou a Khanitthou Hongpakovou 2:0 (18, 10) vybojovali postup z D-skupiny, v 1. kole play off zvíťazili nad rakúskymi dvadsaťpäťkami Katharinou Schützenhöferovou a Lenou Plesiutschnigovou 2:0 (14, 16).

V sobotňajšom osemfinále nastúpia proti turnajovým trojkám z Brazílie Agathe Bednarczukovej a Eduarde Santosovej-Lisboovej. Bude to premiérová vzájomná konfrontácia, informovala oficiálna stránka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

World Tour - Four stars - Ťin-ťiang (Čína) - piatok:


D-skupina - 2. kolo - o postup do play off:
Varapatsorn Radarongová, Khanittha Hongpaková (29-Thaj.) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (20-SR) 0:2 (-18, -10)

1. kolo play off:
Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová (25-Rak.) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (20-SR) 0:2 (-14, -16)

sobota - osemfinále:
Agatha Bednarczuková, Eduarda Santosová-Lisboová (3-Braz.) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (20-SR) /3.40 alebo 4.30 SELČ/