Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Dubovcová a Štrbová si zabezpečili postup do play off na ME v Moskve

Na archívnej snímke beachvolejbalové hráčky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová. Foto: TASR - Andrej Galica

Vo štvrtok budú Slovenky bojovať proti obhajkyniam striebra z minulého roka Švajčiarkam Betschartovej a Hüberliovej o celkový triumf v skupine.

Moskva 7. augusta (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová po utorkovej výhre 2:0 nad Francúzkami zvládli aj stredajšie vystúpenie v základnej G-skupine na ME v Moskve. S Rakúšankami Evou Freibergerovou a Valerie Teuflovou si po koncentrovanom výkone poradili hladko 2:0 (11, 12) a v najkratšom možnom čase si zabezpečili postup do play-off. Vo štvrtok od 12.30 h SELČ budú Slovenky bojovať proti obhajkyniam striebra z minulého roka Švajčiarkam Betschartovej a Hüberliovej o celkový triumf v skupine.

V prvom sete si Slovenky utvorili náskok v úvode (7:2). Spoľahlivo bodovali v útoku a využívali možnosti na kontry (13:6), po dvoch bodoch Dubovcovej "z druhej" a ese Štrbovej to už bolo o osem (16:8). V závere sa Slovenky dostali k desiatim setbalom a set rýchlo ukončili (21:11).

V druhej časti odskočili zo 4:4 na 11:6. V neveľmi beachvolejbalovom počasí, keď slnko spoza mrakov vykuklo len zriedka, Slovenky naďalej kraľovali v poli aj pri sieti a náskok si udržiavali (16:11). V závere Dubovcová predviedla šnúru na podaní aj s esom a Slovenky piatym bodom po sebe stretnutie ukončili (21:12).

V druhom stredajšom zápase G-skupiny švajčiarske favoritky Betschartová a Hüberliová nestačili na Francúzky Jupiterovú a Chamereauovú - v druhom sete odvrátili dva mečbaly, ale v tajbrejku napokon i tak podľahli. Slovenky sa proti vlaňajším finalistkám ME pokúsia o revanš za tesné júlové prehry v tajbrejkoch na MS v Hamburgu a turnaji Major v Gstaade.

Hlasy (zdroj: www.svf.sk):

Natália Dubovcová: "Predviedli sme zodpovedný výkon. Vedeli sme, že proti Rakúšankám, ktoré vo Viedni potrápili svetové šampiónky z Kanady, to nebude zadarmo a museli sme si dať pozor. Dokázali sme ich zatlačiť vo všetkých činnostiach, naša hra vyzerala dobre. Vedeli sme, že bude dôležité práve to, aby sme sa s nimi nenaťahovali o jeden či dva body, našťastie, pomerne rýchlo sme si utvorili náskok. Máme istotu postupu a zajtra si to so Švajčiarkami rozdáme o prvé miesto. Tomu, že dnes zaváhali, nebudeme prikladať váhu, zajtra je nový deň a môžu hrať svoj najlepší volejbal. My im rozhodne máme čo vracať a pripravíme sa tak, aby sme ich konečne zdolali." Andrea Štrbová: "Myslím si, že sme to zvládli dobre. Mali sme navrch, hneď na začiatku sme si utvorili náskok servisom, hrali sme s pokojom a predviedli sme dobrý výkon. Súperky sme nechceli k ničomu pustiť, aj ony vedia zahrať dobre, čo ukázali víťazným setom vo Viedni proti majsterkám sveta. Chceli sme Rakúšanky od úvodu zatlačiť, a to sa podarilo. Švajčiarkam máme čo vracať. Vieme, čo hrajú a bude to boj."

ME 2019 beachvolejbalistiek - Moskva (Rus.) - G-skupina - streda (zdroj: www.svf.sk):

Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (SR-10) - Eva Freibergerová, Valerie Teuflová (Rak.-26) 2:0 (11, 12)

Nina Betschartová, Tanja Hüberliová (Švaj.-7) - Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-23) 1:2 (-12, 23, -12)


Tabuľka G-skupiny:
1. DUBOVCOVÁ, ŠTRBOVÁ 2-0 4:0 4 b.

2. Betschartová, Hüberliová 1-1 3:2 3 b.

3. Jupiterová, Chamereauová 1-1 2:3 3 b.

4. Freibergerová, Teuflová 0-2 0:4 2 b.



Zostávajúci program G-skupiny - štvrtok (časy sú v SELČ):

Nina Betschartová, Tanja Hüberliová (Švaj.-7) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (SR-10) /12.30 h/

Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-23) - Eva Freibergerová, Valerie Teuflová (Rak.-26) /12.30 h/