Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dubovcová a Štrbová skončili v šesťnásťfinále MS

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová Foto: Teraz.sk/SVF

V základnej L-skupune si predtým Dubovcová so Štrbovou pripísali dve víťazstvá a jednu prehru a do vyraďovačky sa prebojovali z druhej pozície.

Hamburg 3. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová vypadli na majstrovstvách sveta v Hamburgu v šestnásťfinále. Nad ich sily boli v stredu turnajové šestnástky Nina Betschartová a Tanja Hüberliová zo Švajčiarska, ktorým podľahli v trojsetovej dráme 1:2 (16, -16, -14).

Rozhodujúci set vyhrali Švajčiarky 16:14. Dubovcová so Štrbovou predtým odvrátili štyri mečbaly, keď z 10:14 vyrovnali na 14:14. Koncovka ale už patrila ich súperkám, ktoré postúpili do osemfinále. Slovenky spoločne s ostatnými zdolanými dvojicami zo šestnásťfinále obsadia v konečnom poradí šampionátu 17. miesto.

V základnej L-skupine si predtým Dubovcová so Štrbovou pripísali dve víťazstvá a jednu prehru a do vyraďovačky sa prebojovali z druhej pozície.

MS 2019 v Hamburgu - šestnásťfinále:

Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (26-SR) - Nina Betschartová, Tanja Hüberliová (16-Švajč.) 1:2 (16, -16, -14)


Hlasy po zápase /zdroj: SVF/

Natália Dubovcová: "V tejto chvíli je to veľké sklamanie, žreb bol hrateľný. Bolo to mimoriadne tesné a prehra v tajbrejku o dva body na takomto turnaji bude ešte dlho mrzieť. V prvom sete sme ich zatlačili podaním, keď sa trochu dostali do hry, prišli od nás ďalšie esá. V druhom sete však prišlo niekoľko našich chýb, súperky sa nadýchli a začali hrať lepšie. Tajbrejk je naozaj lotéria, kľúčové bolo vyhrať druhý set. V tajbrejku sme verili až do konca, že sa to otočí a keď sme vyrovnali na 14:14, myslela som si, že sa nám podarí podobný obrat ako včera Argentínčankám proti Fínkam. Žiaľ, nevyšlo to."

Andrea Štrbová: "Teraz sme smutné, chýbal kúsok. Bojovali sme do konca, ani za stavu 10:14 sme si ani na okamih nepripustili, že by sme mohli prehrať. Žiaľ, nevyšlo to, aj to prináša šport. Švajčiarky zatlačili servisom oveľa viac ako my, aj keď celkovo nás ničím veľmi neprekvapili. Hrali to, čo sme očakávali. Premiérový šampionát však napriek tejto prehre budem celkovo určite hodnotiť pozitívne."