Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Duel 4. kola HC Košice - HC 21 Prešov sa odohrá v košickej Crow aréne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Košickí hokejisti odštartovali sezónu 2022/2023 zápasom v Michalovciach a následne mali nastúpiť v domácom stretnutí proti Slovanu Bratislava.

Košice 20. septembra (TASR) - Dejiskom zápasu 4. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HC Košice a HC 21 Prešov bude košická Crow aréna. Košický klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

"Klub sa snažil preložiť domáce zápasy na iný termín, alebo si vymeniť ich miesto konania. HC Slovan Bratislava našej prosbe vyhovel, za čo mu ďakujeme. HC 21 Prešov odmietol výmenu miesta konania, a tak sa tento zápas odohrá v Crow aréne," uviedol HC Košice na oficiálnej stránke.

Práve Crow aréna, s kapacitou približne 1100 divákov, je už niekoľko týždňov útočiskom košického tímu po tom, čo enormne vzrástli náklady, ktoré by musel vynaložiť na pôsobenie v domovskej Steel aréne.

Klub na oficiálnej stránke pripomenul, že "bol pred sezónou 2022/2023 pripravený a dohodol sa, že zaplatí Steel aréne v porovnaní s predošlou sezónou o 200-tisíc eur viac. Dohodnutá celková suma za prenájom ľadu a ďalších služieb sa dostala na úroveň 650-tisíc eur (85% z toho tvorí prenájom ľadu pre mládežnícke tímy). HC Košice však vzhľadom na rastúce ceny energií akceptoval toto viac ako 40% navýšenie nákladov."

Košickí hokejisti odštartovali sezónu 2022/2023 zápasom v Michalovciach a následne mali nastúpiť v domácom stretnutí proti Slovanu Bratislava. Ten však po dohode klubov preložili na 29. november. V piatkovom 3. kole sa predstavia na ľade Nitry a ligovú premiéru v domácej Crow aréne absolvujú v nedeľu proti Prešovu od 16.00 h.