Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kohlová po zlom štarte obsadila vo finále K1 na 200 cenné 6. miesto

Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zverenke trénera Filipa Petrlu nevyšiel štart, no v závere dokázala vystupňovať tempo a predbehnúť tri súperky.

Duisburg 1. septembra (TASR) - Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová obsadila v A-finále K1 na 200 m na MS v Duisburgu cenné šieste miesto. Zverenke trénera Filipa Petrlu nevyšiel štart, no v závere dokázala vystupňovať tempo a predbehnúť tri súperky. Zo zisku zlata sa tešila favorizovaná Novozélanďanka Lisa Carringtonová.

Kohlová v cieli žiarila spokojnosťou. "Zo šiesteho miesta v singli mám veľkú radosť. Dúfala som v čo najlepší výsledok a robila som všetko pre to, aby som neskončila na poslednej deviatej priečke, čo sa mi podarilo. Štarty mi nevychádzajú podľa predstáv, hoci ich trénujem, budem na tom musieť popracovať. Aj dnešné preteky potvrdili, že mojou silnou zbraňou je finiš. Tento rok bol pre mňa veľmi náročný, obetovala som mu aj súkromný život, ale tak to má byť. Po podujatí Svetového pohára v Račiciach, kde som neuspela v internej kvalifikácii v K1 na 500 m, som mala hlavu v smútku. Bola som dolu, ale každá prehra športovca posunie dopredu. Keby mi niekto pred MS povedal, že skončím 4. a 6. v dvoch olympijských disciplínach, asi by som mu neverila. O to si výsledky z Duisburgu viac cením. S Ifčou Kmeťovou sme boli na päťstovke iba kúsok od medaily. Až večer sme sa dozvedeli, že nám k nej nechýbali tri desatiny, ale iba tri tisíciny," povedala členka ŠKP Bratislava, ktorá na ME v Montemore bola v šprinte piata.



Dvojkajak Zaťko, Beňo jedenásty

Dvojkajak v zložení Miroslav Zaťko, Ľubomír Beňo finišoval v B-finále K2 na 200 m na 2. mieste a celkovo skončil na 11. priečke. Martin Vajda bol v C-finále K1 štvrtý, celkovo 22.


A-finále:
K1 na 200 m:

1. Lisa Carringtonová (N. Zél.) 39,522, 2. Marta Walczykiewiczová (Poľ.) 39,712, 3. Šepla Ponomarenková Janičová (Slov.) 39,951...6. Martina KOHLOVÁ (SR) 40,839

B-finále:
K2: 1. Jesse Phillips, Stephen Bird (Austr.) 32,097, 2. Miroslav ZAŤKO, Ľubomír BEŇO (SR) 32,201

C-finále:
K1: 1. Edson Isaias Freitas Da Silva (Braz.) 36,164...4. Martin VAJDA (SR) 37,184