Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dukla sa chce pobiť o prvú šestku s minimálnymi zmenami v kádri

Na snímke zľava hovorca Roman Grešo, predseda predstavenstva MFK Dukla B. Bystrica Peter Krnáč, športový riaditeľ Jozef Mores, tréner A-tímu Michal Ščasný a kapitán tímu Róbert Polievka počas tlačovej konferencie futbalového klubu MFK Dukla Banská Bystrica pred štartom jarnej časti Fortuna ligy a Slovnaft Cup-u v reštaurácii Angels v Banskej Bystrici v stredu 1. februára 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Banskobystrického trénera Michala Ščasného teší hlavne fakt, že gro mužstva zostalo pohromade a z tímu neodišiel žiaden kľúčový hráč.

Banská Bystrica 1. februára (TASR) - Futbalisti Banskej Bystrice vstupujú do súťažnej sezóny v kalendárnom roku 2023 už v sobotu 4. februára osemfinálovým zápasom Slovnaft Cup-u (Slovenského pohára) proti Slovanu Bratislava, ktorý sa odohrá na domácich Štiavničkách. Následne odohrajú prvý jarný ligový duel v piatok 10. februára opäť doma proti Trenčínu. Absolvovali tak iba štvortýždňovú prípravu, v rámci ktorej mali týždenné sústredenie v Prahe.

"Veríme, že tento čas bol dostačujúci na to, aby sme sa pripravili na jarnú časť sezóny 2022/2023. Nečaká nás nič ľahké. Je to pre nás výzva, ideme sa totiž pobiť o prvú šestku v tabuľke a urobíme všetko pre to, aby sme v nej boli. Prioritným cieľom však zostáva udržať mužstvo v najvyššej súťaži," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici športový riaditeľ MFK Dukla Jozef Mores, pričom sa vyjadril aj k minimálnemu pohybu v kádri, keď z mužstva odišli iba Cyriaque Mayonga a Lukáš Gašparovič a namiesto nich prišli Adrián Káčerík z L. Mikuláša a Gabriel Demian z Norimbergu: "Máme konkurencieschopných hráčov. Po dvoch odchodoch sme zrealizovali dva príchody a máme ešte pár dní, aby sme doplnili defenzívu aspoň jedným transferom. Uvedomujeme si, že naša defenzívna nebola v jesennej časti podľa predstáv, dostali sme najviac gólov. Avšak útočnú fázu máme na veľmi dobrej úrovni, na ofenzívu sa dá pozerať. V defenzíve vidíme ešte veľký priestor na zlepšenie. Verím, že sme dobre pripravení a zvládneme stanovené ciele."

Banskobystrického trénera Michala Ščasného teší hlavne fakt, že gro mužstva zostalo pohromade a z tímu neodišiel žiaden kľúčový hráč. "Som rád, že chalani zostali pohromade, bol tam záujem o nášho kapitána Polievku ale aj ďalších hráčov. Nik neodišiel, zostala tu kvalita a to je pre mňa tá najväčšia zimná ´posila´. Dúfam, že sa nik nezraní v sobotňajšom pohárovom zápase so Slovanom a odohráme ho so cťou a budeme sa prezentovať dobrou hrou," uviedol.

Najväčší záujem počas zimy zo strany iných klubov bol o kapitána Dukly Róberta Polievku. Napokon však zostáva pod Urpínom a pomôže mužstvu udržať najvyššiu súťaž aj pre nasledujúcu sezónu, k čomu povedal: "Každé mužstvo, ktoré má reálnu šancu dostať sa do prvej šestky, teda nadstavbovej časti o titul, urobí všetko, aby tam bolo. My sa pozeráme na seba, nie na iných. Vieme, kde je naša kvalita, o čo sa môžeme oprieť. Posledný prípravný zápas s Košicami nám ukázal, že príprava mohla byť dobrá. Našťastie sa nikomu v nič nestalo, nik sa nezranil a sme stopercentne pripravení. Vieme, že nás čaká boj o prvú šestku, boj o dôležité body a pobijeme sa o ne. Najhlavnejším cieľom je, aby sme ligu zachránili a to je v našich silách. Začne sa na jar určite z ostra. Musíme byť na všetko pripravení."

Banskobystrickí futbalisti sú aktuálne na siedmom mieste tabuľky Fortuna ligy s rovnakým počtom bodov ako ôsme Michalovce so stratou jedného bodu na šiestu Žilinu. Trenčín na deviatej priečke má na Duklu jednobodové manko. Od barážovej jedenástej pozície delí Banskobystričanov päť bodov.

prípravné zápasy MFK Dukla pred jarnou časťou:


MFK Dukla Banská Bystrica - FC Tatran Prešov 4:2

MFK Dukla Banská Bystrica – Zemplín Michalovce 1:2 (vo Vysokých Tatrách)

1. SK Prostějov – MFK Dukla Banská Bystrica 0:5

FK Mladá Boleslav – MFK Dukla Banská Bystrica 4:3

MFK Dukla Banská Bystrica – FC Košice 4:1

káder MFK Dukla pred jarnou časťou:

brankári: Matúš Hruška, Július Nôta, Filip Baláž

obrancovia: Ľuboš Kupčík, Lukáš Migaľa, Ľubomír Willwéber, Patrik Prikryl, Timotej Záhumenský, Jakub Uhrinčať, Marian Pišoja, Adam Červeň

stredopoliari: Branislav Ľupták, Dávid Richtárech, Adrián Káčerík, Matúš Köröš, Adam Hanes, Adrián Slávik, David Jackuliak, Michal Faško, Martin Rymarenko, Gabriel Demian

útočníci: Róbert Polievka, David Depetris, Matej Franko