Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Trenčín zdolal MHC Mountfield 3:1

MHC Mountfield, ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Trenčania hrali častejšie s pukom na hokejkách smerom dopredu, no rozbehnúť sa dokázali až po čase.

Trenčín 13. januára (TASR) - Domáci sa od prvých sekúnd duelu pustili do svojho súpera, ktorý ale úvodný tlak ustál a brankár Šúrek získal istotu niekoľkými zákrokmi. Dukla postupom času z tempa poľavila a hostia sa viac osmelili, Nagya však vážnejšie ohrozil len bekhendový pokus Vilkoitsa v 15. minúte, s ktorým si mladý brankár poradil. A keď ani Gašparovič v závere neprestrelil Šúreka z osi útočnej tretiny, v úvodnej časti gól nepadol.

Dukle vyšiel vstup do druhej tretiny a už po 46 sekundách hry viedla. Sojčík vyslal veľmi presne mierenú strelu švihom spoza obrancu pod hornú žŕdku a Šúrek nemal šancu zareagovať. K slovu sa následne dostali aj Martinčania, ale Fujerík v 33. minúte trestuhodne prestrelil z prvej Nagyovu bránku po prihrávke spoza nej. Dukla zrýchlila tempo hry, no po spálení niekoľkých gólových príležitostí sa domácim napokon podarilo skórovať druhý raz v stretnutí. Jakub Gašparovič miešal s pukom pred Šúrekom a na druhýkrát sa mu podarilo 57 sekúnd pred sirénou prepasírovať puk za bránkovú čiaru.

Úvod tretej tretiny sa priebehom hry podobal dvom predchádzajúcim. Trenčania hrali častejšie s pukom na hokejkách smerom dopredu, no rozbehnúť sa dokázali až po čase. V 48. minúte ukážkovo zakombinovala útočná trojica Marosz – Pardavý – Gašparovič a z gólu sa tešil tretí menovaný po zakončení z hranice bránkoviska. Martin stratil so súperom po inkasovanom góle krok, Dukla sa však borila hlavne s nemohúcnosťou zveľadiť svoj náskok, keď zahadzovala jednu gólovú príležitosť za druhou. Čestný úspech pridali hostia napokon 52 sekúnd pred koncom zápasu, kedy unikol domácej obrane Matej Dírer a zmaril tak brankárovi Nagyovi nádej na čisté konto. Trenčania zdolali Martin vôbec prvýkrát v sezóne 3:1.

Výsledok:

Dukla Trenčín – MHC Mountfield Martin 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 21. Sojčík, 40., 48. Gašparovič – 60. Dírer. Rozhodovali: Lauff - Jobbágy, Kalina, vylúčení: 6:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1210 divákov


Ohlasy trénerov:

Róbert Kaláber, tréner Dukly Trenčín: "Do zápasu sme vstúpili slabo a celá prvá tretina bola z našej strany zlá, čo sa dôrazu a nasadenia týka. Zlepšili sme sa v druhej tretine, kde sme si vytvorili viacero šancí, ale premenili iba dve. Veľmi sa narobíme na každý jeden gól a najviac ma mrzí, že v poslednej minúte sme nechali súpera ľahkovážne skórovať. Je mi to ľúto nielen kvôli výsledku, ale hlavne kvôli chlapcovi, ktorý bol v bránke. Takáto nezodpovednosť a lajdáckosť sa nám v budúcnosti nemusí vyplatiť."

Róbert Pukalovič, tréner MHC Mountfield: "Je veľmi ťažké hrať dva zápasy za tri dni na tri formácie. Nastúpili sme so všetkým, čo máme, čiže s pätnástimi korčuliarmi. Vedeli sme aj to, že čím dlhšie budeme hrať, tým to práve pre týchto hráčov bude ťažšie. Únava sa dostavuje a som rád, že hráči sa vyrovnali nie ani tak so súperom, ale hlavne s touto situáciou. Máme neskúsený tím, no napriek tomu sme dohrali duel so cťou, navyše sa nám na konci podarilo streliť gól. Síce to neteší domáceho brankára, ale ja som sa úprimne potešil, pretože sme strelili gól v takej ťažkej situácii, v akej sa momentálne nachádzame."