Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Aj Dukla Trenčín oficiálne podporila Lintnerovu kandidatúru

Na archívnej snímke Richard Lintner, kandidát na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), 20. mája 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Voľby sa uskutočnia už tento štvrtok na kongrese SZĽH v Bratislave, Lintnerovým súperom je súčasný šéf zväzu Igor Nemeček.

Trenčín 23. júna (TASR) - Extraligový klub Dukla Trenčín podporí vo voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) svojho bývalého hráča Richarda Lintnera. Voľby sa uskutočnia už tento štvrtok na kongrese SZĽH v Bratislave, Lintnerovým súperom je súčasný šéf zväzu Igor Nemeček.

"Hokejový klub Dukla Trenčín, a.s., navrhuje Richarda Lintnera za kandidáta na prezidenta SZĽH, zároveň mu tak vyjadruje plnú podporu," uviedol pre klubový web k blížiacej sa voľbe generálny manažér a zároveň tréner Dukly Ján Kobezda. Za trenčiansky klub odovzdajú na kongrese SZĽH svoj hlas traja funkcionári, okrem Kobezdu aj predseda predstavenstva Viliam Ružička a akcionár klubu František Hossa. Kandidáta do voľby musí navrhnúť súčasný člen SZĽH, Lintnera oficiálnym listom navrhla práve Dukla.

Bývalého dlhoročného reprezentanta Lintnera oficiálne podporilo už v pondelok vedenie HC'05 iClinic Banská Bystrica, na tlačovej konferencii pri príležitosti vyžrebovania nového ročníka Tipsport extraligy vyjadril svoju podporu majstrovi sveta z roku 2002 aj Martin Kalnický, generálny manažér MHC Mountfield Martin.

Lintner, v ktorého tíme sa nachádzajú aj bývalí úspešní reprezentanti Peter Bondra, Rastislav Pavlikovský, Oto Haščák či Miroslav Šatan, vstupuje do súboja s 24-bodovým programom. Ten sa dotýka štyroch základných oblastí: mládež, liga, reprezentácia a zväz. Jeho oponent Igor Nemeček postavil svoju kandidatúru na úspešnej organizácii MS v roku 2019, ktoré Slovensku oficiálne pridelil kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) počas uplynulého šampionátu v Prahe a Ostrave. Nemeček sa opiera o podporu správnych projektov, budovanie kvalitnej funkcionárskej infraštruktúry, ale aj o pripravovaný Zákon o športe.