Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Dunajská Streda na zraze s 20 hráčmi, cieľom záchrana

Na snímke lavička Dunajskej Stredy, vľavo tréner Mikuláš Radványi. Foto: TASR/František Iván

Počas zimy sa futbalisti Dunajskej Stredy budú pripravovať výlučne v domácom prostredí a odohrajú osem prípravných zápasov.

Dunajská Streda 9. januára (TASR) - Zimnú prípravu pred jarnou časťou Corgoň ligy 2013/2014 odštartovali medzi poslednými aj futbalisti DAC Dunajská Streda. Tréner Mikuláš Radványi uvítal na úvodnom tréningu dvadsať hráčov, ktorí majú pomôcť klubu k záchrane najvyššej súťaži.

Štyridsaťpäťročnému kormidelníkovi posledného tímu corgoňligovej tabuľky chýbalo na zraze niekoľko hráčov zo zostavy, ktorá hájila farby Dunajskej Stredy počas jesene. Brankár Tomáš Belic odišiel spoločne s obrancom Lukášom Beňom do Myjavy, útočník Ákos Szarka sa vrátil do Slovana Bratislava. Medzi dvadsiatkou prítomných nefiguroval ani stredopoliari Erik Ujlaky s Michalom Gašparíkom. Hoci prvý menovaný absolvoval skúšku v Taliansku, podľa vyjadrení trénera Radványiho by mali obaja ostať pomáhať DAC-u v boji o záchranu do konca sezóny.

Na prvom tréningu sa predstavilo aj niekoľko novicov, ktorí budú bojovať v drese Dunajskej Stredy v jarnej časti ročníka. Z Ružomberka prišiel brankár Pavol Penksa, zo Slovana Bratislava zasa Peter Martinka. K ďalším novým hráčov v kádri mužstva zo Žitného ostrova patrí Andrej Labuda z Vrbového, Ivan Pikulík z Jaslovských Bohuníc či Dušan Dzíbela z Jablonca.

"Sme síce na chvoste tabuľky, no chceme vybudovať taký tím, s ktorým sa zachránime. Oproti vlaňajšku, keď sme pre známe prekážky začali prípravu s veľkým oneskorením, máme tentoraz značný časový náskok," uviedol tréner Mikuláš Radványi. Spomínaný prílev hráčov do mužstva by však nemal byť posledným, kormidelník DAC má v otázke ďalšieho posilnenia tímu jasno: "V každom prípade potrebujeme ďalšieho brankára a vystužiť potrebujeme aj stred poľa. V Corgoň lige je v súčasnosti dostatok voľných hráčov vysokej kvality."

Počas zimy sa futbalisti Dunajskej Stredy budú pripravovať výlučne v domácom prostredí a odohrajú osem prípravných zápasov. V generálke pred začiatkom ligy privítajú 22. februára na domácom trávniku Šopron.



Program prípravych duelov FK DAC Dunajská Streda:

25. januára: Lombard Pápa (v)

29. januára: MFK Dubnica nad Váhom (v)

4. februára: MTK Budapešť (v)

8. februára: ŠTK Šamorín (d)

11. febuára: Ferencváros Budapešť (v)

12. februára: Duslo Šaľa (v)

14. februára: Union Nové Zámky (d)

22. feburára: SC Šopron (d)