Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Dunajská Streda porazila Banskú Bystricu 3:1;poskočila na druhé miesto

Na snímke hráči Dunajskej Stredy sa tešia z gólu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V druhom polčase sa striedali šance na oboch stranách, ale z gólu sa tešili Dunajskostredčania, keď sa z hranice šestnástky presadil strelou k žrdi Kalmár.

Banská Bystrica 30. októbra (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali v dueli 16. kola Fortuna ligy na ihrisku banskobystrickej Dukly 3:1 a v tabuľke figurujú na druhej priečke o šesť bodov za lídrom Slovanom Bratislava.

V prvom polčase si o niečo viac šancí vypracovali hostia, avšak do vedenia išla Dukla po rýchlej akcii, keď strieľaný center Rymarenka brankár Petráš vyrazil a z dorážky sa presadil v páde dôrazný Faško.

Dunajskostredčania stihli ešte do prestávky odpovedať, takisto po rýchlom protiútoku, keď sa ujal center Pintóa a v päťke mal veľa priestoru na pohodlné zakončenie Andzouana.

V druhom polčase sa striedali šance na oboch stranách, ale z gólu sa tešili Dunajskostredčania, keď sa z hranice šestnástky presadil strelou k žrdi Kalmár a poistku na 1:3 zariadil z vnútra pokutového územia umiestnenou strelou Gavrič. Dunajská Streda neprehrala v lige osemkrát za sebou.

Hlasy po zápase:


Michal Ščasný, tréner Dukly: "Som plný dojmov a emócií po zápase Vedeli sme, že nás čaká obrovská kvalita na strane súpera, čo sa aj potvrdilo. Chceli sme si to na rovinu rozdať aj s Dunajskou Stredou, čo sa nám celkom darilo. Škoda vyrovnávajúceho gólu tesne pred polčasom, že sme neudržali 1:0. Druhý polčas sme začali veľmi dobre, mali sme tam slušné veci i šance po štandardkách. Timo Záhumenský mal čistú šancu, potom Aďo Slávik, i keď si myslím, že to bolo ešte dohrané faulom. Nechcem však povedať určité veci teraz, pretože chcem byť na lavičke s Podbrezovou. Sú však určité veci, ktoré sa opakujú a potom nám chodia na klub esemesky a listiny, že niekto chyboval, no nám to body nevráti.“

Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: "Vážim si toto víťazstvo, pretože domáci sú veľmi nepríjemní a húževnatí. O to je cennejšie, že sme tento zápas otáčali. Chlapci odviedli dobrú tímovú prácu, podporenú kvalitnými individuálnymi výkonmi. V Banskej Bystrici je horúca pôda pre každý tím, ktorý sem zavíta, takže aj preto si výhru nesmierne cením a gratulujem mojim zverencom za výkon ako i fanúšikom, ktorí nás sem prišli povzbudiť. Verím, že naša sila bude rásť, rovnako i sebavedomie mužstva a ukáže sa to v nasledujúcich zápasoch.“

Fortuna liga - 16. kolo:

MFK Dukla Banská Bystrica – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:3 (1:1)

Góly: 39. Faško – 44. Andzouana, 75. Kalmár, 81. Gavrič. Rozhodovali: Dohál – Vorel, Štrbo. ŽK: Migaľa, Ščasný (tréner) Záhumenský – Kalmár, Brunetti, 3682 divákov.


Banská Bystrica: Hruška – Migaľa, Uhrinčať, Willwéber – Slávik (85. Franko), Richtárech (85. Hanes), B. Ľupták, Záhumenský – Rymarenko (85. Depetris), Faško, Polievka

Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Kružliak (46. Ramadán), Risvanis, Brunetti – Dimun – Gavrić (82. Muhamedbegovič), Nebyla, Veselovský (46. Kalmár), Andzouana – Krstović (87. Leginus)