Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dunajská Streda zvíťazila v prvom zápase nad Valurom 29:26

Na snímke zľava Hildur Bjornsdottir (Valur), Némethová Natália (DAC) a ?órey Ásgeirsdóttir(Valur) v prvom zápase 2. kola Európskeho pohára EHF v hádzanej žien HC DAC Dunajská Streda - Valur Reykjavík v Dunajskej Strede 8. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Na základe dohody klubov sa oba súboje 2. kola EP odohrajú v Dunajskej Strede.

Dunajská Streda 8. októbra (TASR) - Hádzanárky DAC Dunajská Streda zvíťazili v sobotu v prvom zápase 2. kola Európskeho pohára EHF doma nad islandským klubom Valurom Reykjavík 29:26. Druhý duel sa uskutoční v nedeľu rovnako o 20.00 h. Na základe dohody klubov sa oba súboje 2. kola EP odohrajú v Dunajskej Strede.

Zverenky trénera Viktora Debreho rozhodli o víťazstve vyrovnaného súboja až v závere. V druhom dejstve sa odpútali na 19:16, hostky vyrovnali na 21:21. Koniec stretnutia však vyšiel lepšie hráčkam DAC, ktoré túto fázu vyhrali 5:2 a do odvety si berú trojgólový náskok. Na základe dohody klubov sa oba súboje 2. kola EP odohrajú v Dunajskej Strede, informoval web slovakhandball.sk.


2. kolo Európskeho pohára EHF - prvý zápas:

HC DAC Dunajská Streda - Valur Reykjavík 29:26 (13:13)

Zostava a góly HC DAC: Magerová, Oláhová – Pénzesová, N. Kovácsová, Costová, Juhosová 1, Mészárosová, Desortová 6, N. Némethová 3, Pastorková, Sáriová 2, Demeterová, Hornyáková, E. Rajnohová 2, R. Bíziková 8, Elöová 7. Pok. hody: 3/2 – 7/7, vylúčené: 3 – 3, rozhodovali: Manea a Iliescu (obaja Rum.)