Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Durný zamieril z Liptovského Mikuláša na hosťovanie do Trenčína

Slovenský brankár v drese Anaheimu Ducks Roman Durný chytá puk počas zápasu nádejí Arizona Coyotes - Anaheim Ducks na nováčikovskom turnaji v Glendale v pondelok 20. septembra 2021. Anaheim zdolal domácu Arizonu 5:4. Foto: TASR/AP

Durného pred piatimi rokmi draftoval klub NHL Anaheim Ducks, vybral si ho v 5. kole z celkového 147. miesta.

Trenčín 12. januára (TASR) - Aktuálne deviaty tím hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Trenčín získal z MHk 32 Liptovský Mikuláš brankára Romana Durného. Bývalý slovenský juniorský reprezentant bude na základe dohody klubov hosťovať pod Pod Matúšovým hradom do 26. januára. Informovali o tom facebookové stránky oboch extraligistov.

Dukla plánuje príchodom Durného vyriešiť problém v bránkovisku, ktorý vznikol pri dočasnej absencii Connora LaCouveé (zdravotné dôvody). Dvadsaťštyriročný brankár sa mal pripojiť k novým spoluhráčom už na štvrtkovom tréningu. Durný odchytal v tejto sezóne za Liptákov šesť stretnutí, v ktorých mal priemer 3,66 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 87,1 percenta. V úvode ročníka si pripísal aj jeden štart za HC Košice. V najvyššej slovenskej súťaži chytal predtým aj za Slovan Bratislava.

Durného pred piatimi rokmi draftoval klub NHL Anaheim Ducks, vybral si ho v 5. kole z celkového 147. miesta. Zo zámoria má skúsenosti z pôsobenia v USHL a vo farmárskych súťažiach AHL a ECHL.