Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dušan Pašek o zdravotnom stave Sádeckého: Stabilizovaný, ale vážny

Boris Sádecký, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Sádeckého po kolapse previezli do nemocnice a zápas predčasne ukončili.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Zdravotný stav slovenského hokejistu Borisa Sádeckého je po kolapse v piatkovom zápase IHL na ľade Dornbirnu stabilizovaný, ale vážny. V sobotu to uviedol viceprezident iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek.

Klub priniesol oficiálne stanovisko po konzultácii s rodinou 24-ročného útočníka. "Borisov stav je stabilizovaný, avšak vážny. Stále prebiehajú nutné vyšetrenia. Podrobnejšie informácie klub momentálne nebude poskytovať vzhľadom na žiadosť rodiny Borisa Sádeckého. Jeho rodina ďakuje všetkým fanúšikom za podporu," povedal Pašek.

Sádeckého po kolapse previezli do nemocnice a zápas predčasne ukončili. K situácii došlo po prvej tretine za stavu 1:0 pre domácich. Prezident bratislavského klubu Ivo Ďurkovič ešte v piatok večer na klubovom facebooku uviedol: "Boris Sádecký je stabilizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho stav neustále konzultujeme s ošetrujúcim lekárom." Na sociálnej sieti zareagovali aj domáci Bulldogs: "Myšlienkami sme s hráčom Bratislava Capitals."

Bratislavský klub v nadväznosti na túto udalosť preložil sobotný zápas na ľade Val Pusterie na neurčito.