Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Dvadsiatka prehrala na turnaji v Lillehammeri so Švajčiarmi 3:5

Na archívnej snímke hokejisti slovenskej reprezentácie do 20. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zverenci trénera Ivana Feneša doťahovali v stretnutí dvojgólový náskok súpera.

Lillehammer 13. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov nestačili v sobotňajšom dueli Turnaja štyroch krajín v Nórsku na švajčiarskych rovesníkov. Vo vyrovnanom stretnutí, v ktorom nastúpili bez zraneného Romana Faitha, im podľahli 3:5. Švajčiarske víťazstvo režíroval Simon Knak. K štyrom gólom, z toho dvoch do prázdnej bránky, pridal jednu asistenciu.

Zverenci trénera Ivana Feneša doťahovali v stretnutí dvojgólový náskok súpera. Zmazali ho až v tretej tretine, v ktorej herne výrazne pridali, gólmi Petrovického od modrej a Sýkoru v oslabení. Následne však darovali súperovi presilovku, ktorú Knak využil. V závere si slovenskí juniori dvakrát zahrali v šestici bez brankára. Hoci sa im vo výhode podarilo streliť tretí gól zásluhou Krajča, do opustenej bránky ďalšie dva inkasovali a prehrali 3:5.

SR 20 v prvom zápase na turnaji zdolala Nemecko 5:4 pp. V záverečnom vystúpení v Lillehammeri sa Slovensko predstaví v nedeľu od 16.00 proti domácemu Nórsku. Informoval hockeyslovakia.sk.

hlas po zápase (zdroj: www.hockeyslovakia.sk):

Ivan Feneš, tréner SR 20: "V prvých dvoch tretinách nepredvádzalo ani jedno mužstvo oku lahodiaci hokej. Súboj sa začal hrať až od tretej tretiny. Náš výkon v nej bol presne taký, aký sme si predstavovali, aký musíme podávať na medzinárodnej úrovni. Naša hra mala všetko, čo mala mať. Bohužiaľ, víťazstvo nás stáli tri góly, ktoré sme inkasovali pri našej početnej výhode. Raz v presilovke a dvakrát pri hre bez brankára. Pre chlapcov je takýto turnaj obrovskou skúsenosťou. Vidíme ich hrať v náročných situáciách aj to, že sú ochotní na ľade nechať všetko. Turnaj ideme dohrať najlepšie ako vieme. S Nórmi chceme hrať aktívny hokej šesťdesiat minút a zápas, samozrejme, vyhrať."

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov v Lillehammeri



Švajčiarsko 20 - SLOVENSKO 20 5:3 (1:0, 1:0, 3:3)

Góly: 19. Knak (Graf), 28. Fahrni (Allenspach, Knak), 54. Knak (Graf, Fahrni), 59. Knak, 60. Knak – 47. Petrovický (A. Sýkora), 51. A. Sýkora, 60. Krajč (Stripai). Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:1, strely na bránku: 30:24. Rozhodovali: Lars, Morten – Killi, Delegat, 47 divákov.

Zostava SR: Opatovský – Bakala, Petrovický, Stripai, Štrbák, Fatul, Groch, Socha, Žabka – Jedlička, Krajč, Kolenič – Kupčo, Dvorský, Honzek – A. Sýkora, Štetka, Nemec – Danielčák, Ragan

ďalší zápas:

Nemecko - Nórsko 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 4. Elias, 5. Elias, 30. Elias, 60. Volek - 39. Johnsen, 43. Wold