Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dvadsiatka zdolala na Turnaji 4 krajín v Lillehammeri Nemecko 5:4 pp

Na snímke Ivan Feneš, tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov. Foto: TASR - Martin Palkovič

Turnaj v Nórsku je pre dvadsiatku posledná skúška pred štartom záverečnej prípravy na koncoročný juniorský šampionát v Kanade.

Lillehammer 12. novembra (TASR) – Slovenská hokejová reprezentácie do 20 rokov vstúpila víťazne do Turnaja štyroch krajín v Lillehammeri. V piatkovom zápase zdolala Nemecko 5:4 po predĺžení.

Zverenci trénera Ivana Feneša odštartovali vynikajúco a po úvodnej tretine viedli už 4:0. Nemci však v druhej dokázali vyrovnať, pričom všetky štyri góly strelili v presilovkách. V treťom dejstve gól nepadol a tak duel dospel do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe Slovákov Roman Faith.

Dvadsiatka nastúpila do stretnutia v oklieštenej zostave. Tréneri mali k dispozícii iba 16 korčuliarov, keďže pätica hráčov dorazila do Nórska pre transferové problémy súvisiace s cestovnými obmedzeniami až tesne pred piatkovým duelom. Do sobotňajšieho zápasu proti Švajčiarom, ktorý je na programe od 14.00, nastúpia slovenskí juniori v plnej sile. Informoval hockeyslovakia.sk.

Turnaj v Nórsku je pre dvadsiatku posledná skúška pred štartom záverečnej prípravy na koncoročný juniorský šampionát v Kanade. Slováci nastúpia ešte proti Švajčiarsku a domácemu výberu. V súčasnom kádri chýbajú hokejisti zo zámoria i kvarteto lídrov z európskych súťaží.

hlas po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Zápas nám ukázal veľa vecí, ktorými sa chceme prezentovať, ale aj tých, ktoré nás môžu stáť výsledok na majstrovstvách sveta. Pre chlapcov to bola dobrá skúsenosť. Mali sme vynikajúci vstup do zápasu. Treba zdôrazniť, že sme nastúpili len so 16 hráčmi, keďže päť chlapcov s nami neodletelo v pôvodnom termíne a do Nórska prišli až počas piatkového zápasu. Z tohto pohľadu i vzhľadom na náročné logistické okolnosti ohľadom presunu do Nórska to bol pre nás ťažký duel. Sme však radi, že tím ukázal svoju pravú tvár po nevydarenej druhej tretine. V tretej sme sa vrátili do zápasu a krásnym gólom rozhodli o víťazstve."

sumár:

Slovensko - Nemecko 5:4 pp (4:0, 0:4, 0:0 - 1:0)

Góly: 6. Krajč, 7. Kolenič, 12. Jedlička, 15. Štrbák, 62. Faith - 23. Samanski, 25. Samanski, 28. Elias, 40. Volek

ďalší program Turnaja 4 krajín v Nórsku:

piatok 12. novembra: 19.00 Švajčiarsko 20 - Nórsko 20

sobota 13. novembra: 14.00 Švajčiarsko 20 - SR 20, 18.00 Nemecko 20 - Nórsko 20

nedeľa 14. novembra: 12.00 Nemecko 20 - Švajčiarsko 20, 16.00 Nórsko 20 - SR 20