Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Šport

Dvanásťhodinové preteky mopedov, tentokrát na Slovensku

Dvanásťhodinové preteky mopedov, tentokrát na Slovensku Foto: MOTOMAX

Dvanásťhodinové preteky mopedov sa v tomto roku presúvajú na Slovensko, a to na zaujímavú motorkársku trať v Trebaticiach, neďaleko Piešťan.

Trebatice 30. augusta (OTS) - Obľúbené zápolenie si môžete užiť už v sobotu 2.9.2023. A máte sa na čo tešiť. Momentálne je do pretekov prihlásených cez 40 tímov a viac ako 150 jazdcov!



Trojdňové stretnutie sľubuje veľa adrenalínu a neskutočné súboje. Tieto preteky sú v tomto roku jediné, jazdci budú mať teda chuť a motiváciu podať čo najlepší výkon a zabojovať o postavenie na stupňoch víťazov.

Aby bolo zápolenie spravodlivé, bude sa opäť súťažiť v piatich kategóriách podľa typu stroja a samozrejme aj podľa toho, či je moped originálny, alebo či ich tímy v rámci povolených technických regulácií upravili pre čo najvyšší výkon. K videniu budú naozaj veľmi zaujímavé a na túto kategóriu aj rýchle stroje!



Trebatická dráha bude pre všetkých účastníkov nová a neprebádaná, aj keď vieme, že niektorí z prihlásených využili možnosti krátkodobého prenájmu a so svojím strojom si tu už pár kôl zajazdili. Či im to pomôže k vysnívanému víťazstvu, to sa uvidí. Tieto preteky nie sú len o rýchlosti, ale aj o celkovej príprave stroja, jeho spoľahlivosti a v neposlednom rade o celkovej súhre tímov, od jazdcov až po mechanikov.



Trať nás okamžite oslovila svojím charakterom. Bola presne to, čo hľadáme. Dostatočne široká, kvôli bezpečnosti, striedajú sa na nej rýchle úseky s tými technickými. Tak, aby si na svoje prišli nielen jazdci, ale samozrejme aj diváci. Nezdá sa to, ale 40 dravcov na trati bojujúcich a každý meter potrebuje svoj priestor. Samozrejme aj tento rok čakáme karamboly a pády, len dúfame, že sa všetko zaobíde bez zranení,“ hovorí organizátor pretekov David Hlavatý, ktorý sa osobne pretekov zúčastní v sedle Babetty 215 tímu MOTOMAX.



Na trati sa objavia ako aj nováčikovia, tak aj staré známe tváre a tímy, ktoré bojujú o medaile každý rok. Niektorí svoj stroj ladia dlho dopredu, iní pred závodom dolejú benzín, dopustia pneumatiky a majú hotovo. Ktorá taktika tento rok bude úspešnejšia, to sa dozvieme už čoskoro!



Viacej informácií o pretekoch, programe a ďalších podrobnostiach môžete získať na www.zavodymopedu.cz.