Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Dvojgólový Mahrez bol ústrednou postavou bleskového obratu City

Na snímke druhý sprava Riyad Mahrez z Manchesteru City oslavuje so spoluhráčmi gól v zápase proti Tottenhamu 19. januára 2023. Foto: TASR/AP

Napriek vydarenému obratu má tréner domácich Pep Guardiola pochybnosti o možnom zisku ďalšieho anglického titulu.

Manchester 20. januára (TASR) - Futbalisti Manchestru City vo štvrtok otočili zápas s Tottenhamom v anglickej Premier League v priebehu dvanástich minút. V dohrávke siedmeho kola zdolali Spurs 4:2 a na druhom mieste sa bodovo odpútali od Manchestru United. Ťahúňom bol Riyad Mahrez, ktorý bol pri všetkých štyroch góloch a dva z nich sám dal. City tak úspešne zareagovali na dve predchádzajúce prehry - v lige s Manchestrom United a v Ligovom pohári so Southamptonom.

Hostia išli do vedenia v priebehu dvoch minút, keď vsietili oba góly tesne pred prestávkou. Z nedorozumenia medzi brankárom Edersonom a Rodrim vyťažil Dejan Kulusevski a k bránke City sa následne predral Harry Kane, ktorého strelu dorazil do siete Emerson Royal. Domáci odpovedali vysokou aktivitou a v 51. minúte bol po centri Mahreza v skrumáži pred bránkou najúspešnejší Julian Alvarez. Vzápätí skóroval Erling Haaland. Hviezdny Nór zaznamenal svoj prvý gól po takmer troch týždňoch, keď pohotovo zareagoval na prihrávku od Mahreza. Zároveň zaznamenal 28. presný zásah vo všetkých súťažiach. Vývoj stretnutia mohol opäť preklopiť na stranu hostí Ivan Perišič, ktorého obrovskú šancu zblízka zablokoval obranca Rico Lewis. Mahrez sa prihlásil následne o slovo aj strelecky – potiahol si loptu po pravej strane a prekvapil defenzívu i brankára Huga Llorisa strelou z uhla. Na konečných 4:2 upravil po hrubej chybe Clementa Lengleta, ktorému odskočila lopta po odkope Edersona. Alžírčan tak potvrdil svoje miesto v základe – prednosť dostal pred ťahúňmi Kevinom De Bruynem či Philom Fodenom.

Napriek vydarenému obratu má tréner domácich Pep Guardiola pochybnosti o možnom zisku ďalšieho anglického titulu. "Sme ďaleko od vlaňajšej formy. Myslíte si, že takýto návrat príde vždy? Nepríde. Chcem vidieť zmenu od všetkých v klube – momentálne sme pekný a voňavý tím. A ja taký tím nechcem. Chcem zdolať Arsenal. A ak budeme takto pokračovať, Arsenal nás zničí," uviedol po stretnutí Guardiola pre AP. Jeho zverenci už stratili body v sobotnom derby na pôde Manchestru United, keď prehrali 1:2 a ešte predtým prekvapivo vypadli vo štvrťfinále Ligového pohára so Southamptone (0:2). Na Arsenal, ktorý má zápas k dobru, strácajú päť bodov.

Tottenham prišiel vo štvrtok o možnosť priblížiť sa k najlepšej štvorke. Jeho nespokojní fanúšikovia navyše na začiatku druhého polčasu vyzývali na odstúpenie šéfa klubu Daniela Levyho. "Prvýkrát v kariére inkasoval môj tím tak veľa gólov. Musíme naďalej pracovať, zlepšovať sa a robiť maximum. Z výsledku sme naozaj sklamaní, asi sme si zaslúžili trocha viac," zhodnotil duel kormidelník hostí Antonio Conte, ktorého mužstvo čaká najbližšie stretnutie v pondelok na pôde Fulhamu.