Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Dvojgólový Salah zariadil víťazstvo Liverpoolu, Klopp: Dôležitý triumf

Futbalista Liverpoolu Mohamed Salah strieľa gól v zápase 15. kola Premier League Tottenham Hotspur - FC Liverpool v Londýne v nedeľu 6. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Zverenci Jürgena Kloppa neprehrali so "Spurs" v predchádzajúcich 11 zápasoch vo všetkých súťažiach, pričom osem z nich vyhrali.

Tottenham 7. novembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool po dvoch prehrách v Premier League v 15. kole naplno zabrali, keď v nedeľu triumfovali na ihrisku Tottenhamu Hotspur 2:1. Víťazstvo "The Reds" zariadil dvoma gólmi egyptský útočník Mohamed Salah, ktorý sa presadil vo štvrtom zápase za sebou vo všetkých súťažiach.

Liverpool sa dostal do vedenia v 11. minúte duelu, keď Darwin Nunez prihral na Sahala, ktorý zamieril presne k pravej žrdi. Domáci však mohli krátko na to vyrovnať, no Ivan Perišič trafil len konštrukciu brány Alissona Beckera. Tesne pred koncom prvého polčasu sa tak hostia dostali do vedenia 2:0, keď chybu domáceho Erica Diera využil opäť Salah. Tottenham napriek snahe v druhej časti dokázal skórovať len raz. V 70. minúte striedajúci Dejan Kulusevski vysunul Harryho Kanea, ktorý krížnou strelou prekonal Beckera a znížil na konečných 1:2.

Zverenci Jürgena Kloppa neprehrali so "Spurs" v predchádzajúcich 11 zápasoch vo všetkých súťažiach, pričom osem z nich vyhrali. "Ukázali sme veľkú odolnosť a dosiahli sme dôležitý triumf. Musíme súperovi ukázať, že aj keď inkasujeme gól, nie je to pre nás silná rana. Nemôžeme byť konzistentní počas celého stretnutia, ale ak zabojujeme, vieme vyhrávať a v tomto zápase sme to ukázali," povedal tréner hostí Klopp podľa agentúry AFP. Liverpool sa tešil v Premier League z prvého triumfu na ihrisku súperov od mája a posunul sa na 8. miesto v tabuľke. Práve od štvrtého Tottenhamu ho delí 7 bodov, pričom majú zápas k dobru. "The Reds" čakajú pred prestávkou, ktorú vyplní svetový šampionát, ešte dva zápasy. Najprv privítajú v ligovom pohári Derby a potom hostia Southampton.

Domáci nastúpili bez juhokórejského útočníka Heung-min Sona, ktorý podstúpil úspešnú operáciu zlomeniny v oblasti okolo ľavého oka a zaznamenali tretiu ligovú prehru z predchádzajúcich štyroch duelov. "Sme ďaleko od tímov, ktoré sú zvyknuté vyhrávať a majú k dispozícii silný káder. Ak to spoločne pochopíme, budeme úspešní, no potrebujeme čas a trpezlivosť," uviedol kouč domácich Antonio Conte, ktorého mužstvo nastúpi v stredu na ihrisku Nottinghamu Forest v stretnutí ligového pohára a v sobotu privíta Leeds United v záverečnom zápase pred MS.