Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dvojnásobný olympijský víťaz v krasokorčuľovaní Hanju ukončil kariéru

Japonský krasokorčuliar Juzuru Hanju počas tlačovej konferencie v Tokiu 19. júla 2022. Japonský krasokorčuliar Juzuru Hanju vo veku 27 rokov ukončil aktívnu kariéru. Foto: TASR/AP

Rozhodnutie ukončiť kariéru v ňom dozrelo po tom, čo si liečil výron pravého členka, ktorý si zranil na tréningu pred voľným programom na ZOH v Pekingu.

Tokio 19. júla (TASR) - Dvojnásobný olympijský víťaz v krasokorčuľovaní Japonec Juzuru Hanju ukončil vo veku 27 rokov kariéru. Oznámil to na tlačovej konferencii v Tokiu, na ktorej prvýkrát verejne vystúpil od ZOH 2022 v Pekingu.

"Rozhodol som sa odísť od profesionálneho krasokorčuľovania. Vôbec nie som smutný, smútok nie je to, čo cítim. Chcem pokračovať ďalej v práci. Už sa však neobmedzujem na súťaženie. Myslím si, že teraz môžem priniesť krasokorčuľovanie na rôzne miesta a rôznymi spôsobmi," povedal. Rozhodnutie ukončiť kariéru v ňom dozrelo po tom, čo si liečil výron pravého členka, ktorý si zranil na tréningu pred voľným programom na ZOH v Pekingu. "Pre bolesť v členku som nemohol korčuľovať. Vtedy som myslel na všeličo a uvedomil som si, že na krasokorčuliarskom pódiu nemusím byť navždy," poznamenal.

Hanju získal zlato na ZOH 2014 a 2018, okrem toho má na konte aj dva tituly majstra sveta. Na vrcholných podujatiach získal aj viacero strieborných a bronzových medailí.