Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Eberl skončil po 23 rokoch v Borussii Mönchengladbach

Na archívnej snímke z 26. januára 2003 zľava Max Eberl a Ze Roberto v zápase 18. kola nemeckej futbalovej ligy. Foto: TASR/AP

Bývalý pravý obranca Mönchengladbachu hral za tím od roku 1999, potom pracoval s mládežníckymi tímami a v roku 2008 sa stal športovým riaditeľom.

Mönchengladbach 28. januára (TASR) - Po 23 rokoch práce v nemeckom futbalovom klube Borussia Mönchengladbach v ňom ukončil pôsobenie športový riaditeľ Max Eberl. Dôvod je vyčerpanosť, potvrdil na piatkovej tlačovej konferencii 48-ročný bývalý hráč klubu.

"Toto je zďaleka moja najťažšia tlačovka, akú som mal v pozícii športového riaditeľa Borussie. Som vyčerpaný a unavený. Už viac nemám energiu na plnenie úloh, akú si klub zaslúži. Táto práca bola 23 rokov mojím životom, vždy to bola radosť, ale sú tu veci, ktoré už nie sú zábavné. Chápem, že sa ľudia budú pýtať, ale mne už došli sily," povedal bývalý pravý obranca Mönchengladbachu. Hral v ňom od roku 1999, potom pracoval s mládežníckymi tímami a v roku 2008 sa stal športovým riaditeľom. Informovala o tom agentúra DPA.