Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Edmonton prepustil po sérii prehier kouča Tippetta, kto ho nahradí?

Center Connor McDavid (97) z Edmontonu Oilers sa teší z gólu so spoluhráčom Darnellom Nurseom počas zápasu zámorskej NHL proti Arizone 21. októbra 2021 v Glendale. Foto: TASR/AP

Zmena na trénerskom poste je v prebiehajúcom ročníku siedma v prestížnej lige a druhá za posledné dva dni.

Edmonton 10. februára (TASR) - Kanadský hokejový klub zámorskej NHL Edmonton Oilers vo štvrtok prepustil svojho trénera Dava Tippetta. Vedenie Edmontonu k tomuto kroku pristúpilo po sérii nevýrazných výsledkov, Oilers prehrali 16 z predchádzajúcich 23 zápasov. Na lavičke by mal Tippetta nahradiť doterajší asistent Jay Woodcroft.

Tím v kádri s hviezdnym Connorom McDavidom či Leonom Draisaitlom začal túto sezónu šestnástimi víťazstvami v 21 stretnutiach. Po nevydarenej sérii, ktorá sa začala decembrovou prehrou 3:4 so Seattlom Kraken, im však v Pacifickej divízii patrí nepostupové piate miesto.

Zmena na trénerskom poste je v prebiehajúcom ročníku siedma v prestížnej lige a druhá za posledné dva dni. Minuloročný finalista Montreal Canadiens ukončil v stredu spoluprácu s Dominiqueom Ducharmem. Informácie priniesla AP.