Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Egan Bernal je po operáciách na jednotke intenzívnej starostlivosti

Kolumbijský cyklista Egan Bernal. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný víťaz Tour de France 2019 počas pondelňajšieho tréningu v rodnej vlasti narazil do zaparkovaného autobusu miestnej verejnej dopravy.

Bogota 25. januára (TASR) - Kolumbijský cyklista Egan Bernal je po operácii chrbtice na jednotke intenzívnej starostlivosti.

"Na JIS ho budeme pozorovať nasledujúcich 72 hodín, aby sme videli, ako jeho telo na liečbu reaguje," uviedla nemocnica Clinica de la Sabana v oficiálnom vyhlásení. "Okamžite sme začali proces rehabilitácie, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky."

Jazdca stajne Ineos Grenadiers previezli po nehode do nemocnice neďaleko Bogoty. Absolvoval tam viaceré operácie, okrem zranenia chrbtice utrpel podľa informácií DPA viacero zlomenín pravej nohy, kolenného kĺbu a mal aj poškodené pľúca.

Bernal podpísal na začiatku tohto mesiaca s Grenadiers nový päťročný kontrakt a na rozdiel od väčšiny tímových kolegov netrénoval v Európe. Krátko po pondelkovej udalosti ho podporilo mnoho cyklistov aj tímov: "Všetci dúfame, že si v poriadku. Je veľmi strašidelné čítať tieto správy a zároveň to pripomína, aké nebezpečné môžu byť naše tréningy," napísal na sociálnej sieti Twitter jazdec Grenadiers Tao Geoghegan Hart.