Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Egypt zdolal Maroko 2:1 pp a postúpil do semifinále, hrdinom Salah

Marocký futbalista Selim Amallah (vpravo) a Omar Marmoush z Egypta počas štvrťfinálového zápasu Afrického pohára Egypt - Maroko 30. januára 2022 v kamerunskom meste Yaoundé. Foto: TASR/AP

Maroko sa v prvom polčase ujalo vedenia gólom z penalty vďaka Sofianeovi Boufalovi už v 7. minúte.

Yaoundé 30. januára (TASR) - Futbalisti Egypta sa stali tretím semifinalistom Afrického pohára národov. V nedeľnom štvrťfinále zvíťazili nad Marokom 2:1 po predĺžení a o finále si zahrajú proti domácemu Kamerunu. Do elitného kvarteta sa dostal aj Senegal po víťazstve 3:1 nad Rovníkovou Guineou, v semifinále sa stretne s Burkinou Faso.

Maroko sa v prvom polčase ujalo vedenia gólom z penalty vďaka Sofianeovi Boufalovi už v 7. minúte. Sedemnásobný africký šampión mal ale vo svojom strede útočníka Mohameda Salaha. Ten v 57. minúte z dorážky vyrovnal a v 100. minúte po peknom prieniku skvele našiel na vzdialenejšej tyči spoluhráča Trezegueta, ktorý nemal problém poslať loptu do odkrytej brány.

Senegal otvoril skóre duelu v 28. minúte po peknom zakončení Famaru Diedhioua, v druhom polčase vyrovnal Jannick Buyla. Víťazný gól dal v 68. minúte po chybe obrany Cheikhou Kouyate a favorit dosiahol poistku po akcii Sadia Menho, ktorý skvele do druhej vlny prihral Ismailovi Sarrovi.


Africký pohár národov - štvrťfinále:

Egypt - Maroko 2:1 pp (1:1, 0:1)
Góly: 57. Salah, 100. Trezeguet - 7. Boufal (z 11 m)

Senegal - Rovníková Guinea 3:1 (1:0)
Góly: 28. Dieehiou, 68. Kouyate, 79. Sarr - 57. Buyla