Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Egypťania podali sťažnosť za útoky a urážky na adresu hráčov

Na snímke tretí sprava egyptský brankár Mohamed El Shenawy sleduje loptu smerujúcu do bránky po strele Senegalčana Idrissu Ganu Gueyeho v odvetnom zápase play off africkej zóny kvalifikácie na MS 2022 v Katare vo futbale Senegal - Egypt v Dakare v utorok 29. marca 2022. Foto: TASR/AP

Egypt prehral v Senegale 0:1 v riadnom hracom čase i predĺžení po tom, ako v domácom prvom stretnutí uspel rovnakým pomerom.

Diamniadio 30. marca (TASR) - Egyptská futbalová asociácia (EFA) poukázala na útoky, ktorých terčom bol autobus národného tímu pred utorňajšou odvetou play off MS 2022. Cestou na štadión Stade Me Abdoulaye Wade v senegalskom meste Diamniadio ho údajne zasiahli kamene a fľaše, došlo k rozbitiu okien a zraneniam. Kapitán hostí Mohamed Salah čelil rasistickým urážkam a v jedenástkovom rozstrele naňho a spoluhráčov mierili zelené lasery.

Egypt prehral v Senegale 0:1 v riadnom hracom čase i predĺžení po tom, ako v domácom prvom stretnutí uspel rovnakým pomerom. V rozstrele zlyhali traja jeho strelci vrátane Salaha v úvodnej sérii. EFA zverejnila aj fotografiu z hľadiska, na ktorej je urážlivý transparent na adresu Salaha. "Podali sme oficiálnu sťažnosť proti Senegalu za útoky a rasistické nápisy. K dokumentom sme priložili fotografie a videá," uviedla EFA v stanovisku, ktoré podľa egyptských médií zaslala Africkej futbalovej konfederácii (CAF) aj Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).