Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

EHF zvolala na september konferenciu o budúcnosti európskej hádzanej

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

V apríli výkonný výbor EHF rozhodol, že všetky súťaže pod jeho kuratelou plánované do polovice augusta 2020, budú buď odložené alebo zrušené.

Viedeň 25. mája (TASR) - Európska hádzanárska federácia (EHF) pozvala svoje členské krajiny na konferenciu, ktorej hlavnou témou bude blízka budúcnosť tohto športu na kontinente. Naplánovaná je na 17. až 20. septembra vo Viedni.

Výsledkom konferencie má byť "Konvencia európskej hádzanej". Zároveň to bude prvé stretnutie zainteresovaných strán, odkedy pandémia koronavírusu pozastavila športové dianie v Európe. Zúčastnia sa na ňom generálni sekretári a prezidenti národných federácií, informoval Slovenský hádzanársky zväz (SZH) na svojej oficiálnej stránke.

"V nasledujúcich mesiacoch uvidíme zmenené podmienky pre šport, médiá i marketing. Pre niektoré športy to bude väčšia výzva ako pre iné, najmä čo sa týka globálnych aktivít, keďže potenciálni partneri požadujú jasný obraz a stabilnú štruktúru," uviedol v tejto súvislosti prezident EHF Michael Wiederer.

V apríli výkonný výbor EHF rozhodol, že všetky súťaže pod jeho kuratelou plánované do polovice augusta 2020, budú buď odložené alebo zrušené. "EHF a jej orgány teraz aktívne pripravujú technické a organizačné záležitosti nadchádzajúcej sezóny tak, aby zabezpečili jej hladký začiatok. Musíme nájsť spôsob ako začať hrať čo najskôr s prihliadnutím na všetky určené podmienky," dodal Wiederer podľa portálu slovakhandball.sk.